© 2010–2021 Millas Mat

Bucatini A’ll Amatriciana Bianca

pasta f. Kr.

Dette er en annen variant av den mer berømte Amatriciana pastaen med tomater men denne oppskriften er adskillig eldre og vi skal trolig tilbake til førkristen tid så lenge lenge før tomatene kom til Italia. Alle som har besøkt landet har nok sett denne retten på en meny for den er svært utbredt og verdsatt som en genuin italiensk najonalrett.

Ingredienser

pasta for to:

150 gr pancetta

en medium stor rødløk i tynne skiver

to til tre fedd knust hvitløk

en god håndfull frisk finhakket flatpersille

to spiseskjeer smør

havsalt og sortpepper etter smak

200-250 gr bucatini (hul spaghetti)

en god håndfull fersk revet pecorino

Stek baconet gyllent og sprøtt i smør i en romslig panne og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Sett på vann til pastaen og tilsett løk i pannen du stekte baconet i. La den frese seg blank og myk og tilsett knust hvitløk mot slutten, pass på at hvitløken ikke brenner seg. Trekk pannen av varmen og la den stå.

Finhakk persillen og riv osten og ha dette klart. Dropp pastaen i kokevannet og kok den etter anvisning på pakken. Når den er nesten ferdig setter du pannen med løken tilbake på varmen og har i baconet. Tipp pastaen i pannen, tilsett persille og rør godt. Tilsett noe av osten og spar resten til å ha på toppen. Smak til med salt og pepper og server retten straks med resten av osten.