Bryllupspasta

pesto, kylling og sprøtt bacon

Fersk hjemmelaget pesto Genovese er virkelig en godbit og for meg er denne retten helt spesiell. Da jeg møtte min nåværende mann var dette det aller første han spiste hjemme hos meg. Derfor bestemte vi oss for å lage dette kvelden før vi skulle gifte oss, og siden da har vi pleid å lage dette når vi markerer bryllupsdagen hvis vi ikke spiser ute. Det er en enkel rett å lage, men du trenger en prosessor om du ikke ønsker å gi deg selv en kulinarisk workout med en morter. I Italia er det mange som fortsatt sverger til å lage sin pesto på den gammeldagse måten.

Ingredienser

pasta for to:

250 gr linguini eller bucatini

en porsjon Pesto Genovese

en halv dl kremfløte

150 gr lardons eller tykt bacon i terninger

to medium store kyllingfileter i tynne strimler

havsalt og sort pepper etter smak

revet parmesan og ristede pinjekjerner til garnering

Fremgangsmåte

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og sett en panne på middels varme med litt olivenolje i. Lag pestoen etter oppskriften. Legg av noen pinjekjerner til garnering samt noen få hele basilikumblader.

Stek kyllingfileten pent gyllen i pannen og etterstek den med termometer i ovnen til kjernetemp. ligger på 67-69 °C. Stek beconet sprøtt og gyllent og legg det over på kjøkkenpapir for å få vekk overflødig fett og for at det skal holde seg sprøtt. Kok pastaen og vend inn pesto og fløte umiddelbart og rør den godt inn til pastaen har absorbert fløten. Fordel pastaen i serverinsboller, kutt kylingfileten i tykke skiver og dryss på baconet. Server straks med et generøst dryss fersk parmesan, litt ekstra sort pepper, hel basilikum og noen ekstra ristede pinjekjerner.