Brødrene Price fiskelasagne

laks på dansk

Brødrene Price er enormt populære i Danmark og deres matprogrammer har også vært sendt på norsk tv. Her kommer deres oppskrift på en deilig fiskelasagne. Denne skal lages med hvit fisk og siden jeg synes sei er ekstra godt så bruker jeg det men forsøk gjerne torsk eller steinbit. Det eneste som er viktig er at fisken er fersk og av god kvalitet. Frossenfisk har dessverre en lei tendens til å gjøre lasagnen veldig rennende.

Ingredienser

nok til tre porsjoner:

tomatsaus:

en stor finhakket løk

tre fedd finhakket hvitløk

to bokser (800 gr.) hermetiske tomater

200 gr ferske tomater

fire spiseskjeer vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje tørket oregano

en dl tørr vermut eller hvitvin

——

en porsjon Pesto Genovese tynnet ut med en ekstra dl. olivenolje og tilsatt to spiseskjeer friskpresset sitronsaft

bechamelsaus:

to spiseskjeer smør

to spiseskjeer hvetemel

en halv liter helmelk

havsalt og sort pepper etter smak

litt revet muskatnøtt

50 gr revet parmesan

——

400 gr seifilet eller torskefilet i strimler

ni til tolv forkokte lasagneplater

100 gr revet blandet ost til gratinering

Begynn med å lage tomatsausen. Varm olivenoljen i en dyp panne eller en kjele og fres løken blank og myk i noen minutter. Tilsett finhakket hvitløk og oregano og rør dette godt inn. Grovhakk de ferske tomatene og tilsett disse i kjelen. La de koke godt ned og mos dem litt med baksiden av sleiva etterhvert som de mykner. Hell deretter på bokstomatene og hvitvinen, krydre med salt og pepper og kok opp. La sausen småkoke i en god time og smak den til på nytt med salt og pepper. Kok den uten lokk de siste ti minuttene så den tykner.

Lag pestoen etter oppskriften og skjær opp fisken i mellomtynne strimler. Smør en ildfast lasagneform med litt smør.

Til bechamelsausen smelter du smør i en kjele og tilsetter melet. La det blande seg godt og kok det opp før du pisker inn melken litt etter litt. La sausen koke i ca. 10 minutter så den rå melsmaken forsvinner og smak den til med pepper og muskat før du tilsetter osten. Først da smaker du igjen og sjekker om den trenger litt ekstra salt.

Forkok lasagneplatene i noen minutter og legg de på bakepapir som er penslet med litt olivenolje så de ikke sitter fast.

Legg opp lasagnen ved først å legge et lag tomatsaus i bunnen, deretter fisk, så bechamel og drypp over pesto. Så et lag med lasagneplater og begynn på nytt med tomatsaus. Du skal ha tre lag med lasagneplater. Avslutt med resten av bechamelsausen og litt pesto og dryss deretter på osten.

Bak lasagnen ved 200-225 °C i omlag 25-30 minutter.