© 2010–2020 Millas Mat

Brennende kjærlighet med rødbeter og bacon

gjør litt ekstra ut av pølser med potetmos

Dette er opprinnelig en rett med klart dansk opphav og er like mye en hyllest til grisen som til poteten. Her gir vi den en ekstra dimensjon ved å bruke rødbeter og løk, både for å tilføre ekstra grønnsaker samt gi retten mer smak. Dessuten, rødbeten med sin nydelige farge er vanskelig å motstå. Dog et tips, når du jobber med dem så trekk på deg et par engangshansker så ikke hendene dine blir misfarget og smitter over på både klær og møbler. En pakke med slike er lure å ha til mange jobber på kjøkkenet og er rimelige i innkjøp. Du finner de på de fleste matvarebutikker.

Ingredienser

500 gr kokefaste poteter feks. Asterix

halvannen dl varm melk

to spiseskjeer meierismør

havsalt, sort pepper og revet muskatnøtt etter smak

400 gr rødbeter

vanlig olivenolje til smøring

havsalt, sort pepper og timian etter smak

200 gr tykt bacon i terninger

to rødløk i tynne skiver

en spiseskje balsamicoeddik

frisk finhakket bladpersille

Skrell potetene og sett de over til koking. Sett ovnen på 200 °C skrell og del opp rødbetene i små båter og legg de over i en bolle, Hell over litt olje og krydre med havsalt pepper og timian. Miks alt godt sammen med hendene og spre rødbetene utover på en stekeplate kledd med et stykke aluminiumsfolie. Bak de i omlag 25 minutter eller til de her passe møre. Bruk en liten kniv til å sjekke at de er klare.

Men potetene koker og rødbetene er i ovnen kutter du opp løk og bacon og begynner å steke baconet i en romslig panne. Når baconet har sluppet ut noe av fettet tilsetter du løken og rører godt. Stek den myk og blank og pass på varmen så det ikke brenner seg. Tilsett balsamico og kok den ut helt mot slutten.

Mos potetene sammen med smøret og spe ut med varm melk til en fyldig mos. Smak til med havsalt, pepper og muskat. Finhakk persillen og finn fram to tallerkener. Spre noe av mosen utover på hver tallerken og bruk baksiden av en spiseskje til å smøre den litt utover. Topp med rødbeter, løk og bacon og avslutt med et dryss persille.