Brennende kjærlighet med epler og løk

en rett for to, eller en...

Potetmos og pølser er alltid godt og dette er en litt fjong versjon. Mange i USA lager dette til Valentines Day hvis de ikke spiser ute men det er nok mest på grunn av rettens navn og ikke hva den inneholder. Det er veldig greit å lage dette porsjonsvis i ildfaste skåler om du har noen slike. Jeg serverer dette i dype skåler med en skje oppi og spiser det foran tv-en. Skikkelig romantisk med andre ord.

Ingredienser

en porsjon hjemmelaget potetmos eller bruk en ferdigpose

50 gr revet parmesan

havsalt og sort pepper etter smak

tre medium store faste og syrlige epler

300 gr fennikelpølser tynne skiver

150 gr bacon i terninger

en stor rødløk i skiver

en spiseskje brunt sukker

saften av en sitron

en håndfull frisk hakket persille

smør og olje til steking

Fremgangsmåte

Lag potetmosen slik den er beskrevet i denne oppskriften og smak den til med salt og pepper. Ha mosen over i en sprøytepose og ha den klar.

Smelt smør og olje i en romslig stekepanne og tilsett skivet løk og epler. Dryss på brunt sukker og sitronsaft og la dette frese inntil løken begynner å mykne og væsken har redusert seg. Tilsett baconet og la det bli halvferdig før du har i pølseskivene og steket alt gyllent. Sukkeret trenger litt tid på å karamellisere seg. Smak til med salt og pepper og spre blandingen utover i en liten ildfast form. Sprøyt på topper av potetmosen så det dekker pølsene med et lokk og dryss på osten. Gratiner formen i ovnen ved 200 °C i 15-20 minutter eller til osten er lett gyllen. Dryss på litt persille før servering.