Brendans hjemmelagede ketchup

kan det bli mer trendy?

Kan du koke en tomatsaus kan du også mestre det å lage din egen tomatketchup. Det er ikke spesielt vanskelig og er heller ikke særlig tidkrevende. Dette er en enkel grunnoppskrift som du fint kan ha det litt gøy med og forsøke ulike smakstilsetninger som chili, ulike urter eller hvorfor ikke forsøke å lage en curryketchup?

Ingredienser

gir en snau halvliter ferdig ketchup:

to grovhakkede sjalottløk

ett stort fedd hvitløk

to spiseskjeer olivenolje til steking

en god klype havsalt

tre spiseskjeer hvitvin- eller eplecidereddik

to spiseskjeer brunt sukker

en halv liter knuste tomater (polpa)

Finn frem en medium stor kjele og sett platen på middels varme. Ha i olje og fres sjalottløk og hvitløk, etter noen få minutter tilsetter du salt. Dette gjør du for å forhindre at løken begynner å brunes. Etter noen få minutter tilsetter du eddiken og koker dette ut i kjelen. Ha deretter i sukkeret og rør dette godt inn, Hell på tomatene og kok opp. Ha alt småkoke inntil du ser at væsken har redusert seg og massen har blitt tykk og fin som en kompott. Beregn koketiden til ca. 25 minutter.

Sett kjelen til side og la den avkjøle seg til romtemperatur. Kjør den deretter til en jevn masse med en stavmikser eller en blender. Hell den på en tett flaske eller et tett glass og oppbevar den i kjøleskapet. Den er holdbar i en drøy uke.