Brasilianske chilireker med sitrus

skalldyr er perfekt på grillen

Når man tørrsteker chiliene på denne måten får man frem en mild og god røyksmak i tillegg til at selve smaken av chili blir noe mildere. Dette er en brasiliansk oppskrift med spor fra både det europeiske, afrikanske og det sør-amerikanske kjøkkenet og serveres tradisjonelt som en del av et større grillmåltid. Se også til at du kjøper økologiske scampi som er bærekraftig produsert. da kan du nyte dem med ekstra god samvittighet også.

Ingredienser

marinade:

fire lange røde røde chili

fire fedd hvitløk med skall

en god klype havsalt

tre spiseskjeer tomatpuré

en teskje knuste chiliflak

tre spiseskjeer rødvinseddik

to teskjeer hot paprika, pimenton

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

----

omlag tjue rensede økologiske scampi

frisk sitron eller lime til servering

Fremgangsmåte

Stek hvitløksfedd og chili i en tørr panne på høy varme inntil de får sorte flekker og fjerne deretter skallet på hvitløken. Splitt chiliene i to på langs og skrap ut frøene med en teskje. Ha alt over i en liten blender sammen med alle de øvrige ingrediensene og tilsett halvannen spiseskje vann og en god klype havsalt.

Rens rekene og fjern den sorte åren inni hver reke. Den er en del av tarmen og smaker bittert når de stekes eller grilles.

Legg de rensede rekene i en tett plastpose og hell marinaden over. Den bør ligge i minst seks timer i kjøleskap eller over natten. Trekk på deg et par engangshansker og tre rekene på spyd. Bruker du spyd av tre bør disse ha ligget i vann i noen timer så de ikke tar fyr på grillen. Når de etter to til tre minutter begynner å bli korallrøde må de snus. Pass godt på så de ikke overstekes, da blir de seige og tørre. Legg spydene opp på et lite fat sammen med sitronbåter og server.