© 2010–2022 Millas Mat

Brasert biffsnadder med paprika, sopp og løk

ta snadderet ut av gatekjøkkenet

Det er veldig synd at denne retten her til lands gir mange assosiasjoner til dårlig gatekjøkkenmat fra 80-tallet for blir den tilberedt med ferske grønnsaker og godt biffkjøtt blir dette både mørt og smakfullt. Rettens opprinnelse er litt ubestemmelig men dette er i hvert fall originalen med biff, paprika, løk og sopp. Resten av oppskriften har jeg eksperimentert meg litt frem til men jeg synes at det å glasere kjøttet og grønnsakene med kraft utgjør mye av magien her samt det gode kicket av chili, paprika og timian.

Ingredienser

nok til tre:

500 gr mørbrad skåret i meget tynne skaver

ti til femten aromasopp delt i fire eller seks båter

en rød paprika i tynne strimler

en grønn paprika i tynne strimler

en rødløk i tynne skiver

to dl utblandet oksekraft

to teskjeer maisenna utrørt i litt kaldt vann

en teskje røkt spansk søt paprika (pimenton)

en halv teskje tørket timian

en halv teskje chilipulver eller mer etter smak

noen dråper Maggi Arome eller lys soyasaus

havsalt og sort pepper etter smak

Forbered alle grønnsakene, skjær opp kjøttet og finn frem en jernpanne eller en liten jerngryte. Stek soppen i tørr panne, tilsett litt smør for å gjøre den blank og sett den til side, dette er for å få ut noe av fuktigheten i soppen som ellers ville gjort retten utvannet.

Fres biffkjøttet porsjonsvis til det har fin brunfarge og ta det ut. Tilsett løken og stek den til den har falt sammen før du legger den til side sammen med biffen. Tilsett paprikaen og stek den inntil den har gylne flekker. Ha sopp, biff og løk tilbake i pannen og tilsett timian, chili og røkt paprika og miks dette godt inn. Hell på kokvarm kraft tilsatt utrørt maisenna og la det koke opp til det tykner og glaserer kjøtt og grønnsaker.

Smak til med Maggi, havsalt og pepper og server snadderet med stekte poteter eller fries og ha gjerne bernaisesaus til. Et dryss frisk persille gjør seg godt over det hele.