© 2010–2022 Millas Mat

Fransk dumplingsuppe

bouillon avec quenelle

Denne suppen får du neppe servert på en fransk bistro men quenelle kan du godt finne på menyen og ofte er de servert sammen med tomatsaus eller de er gratinert med hvit saus og mengder av fransk ost. Her bruker vi dem som lekre suppeboller sammen med grønnsaker i god sterk kyllingkraft. Når du skal lage quenelle må jeg insistere på at du bruker hvitt brød for bruker du en grovere type har dine dumplings en tendens til å bli veldig tunge i konsistensen og ikke så lette og velsmakende som de blir med hvitt brød.

Ingredienser

suppe for tre:

en liter god sterk kyllingkraft

en spiseskje hvitvinseddik

to gulrøtter i små terninger

100 gr finsnittet hodekål

en halv løk i tynne skiver

to skiver kålrot eller gulbete i små terninger

100 gr sjampinjong i skiver

finhakket bladpersille

havsalt og sort pepper etter smak

----

quenelle:

tre skiver hvitt brød uten skorpe

ca. 200 gr kyllingfilet

et stort egg

en eggeplomme

en dl matfløte

havsalt og sort pepper etter smak

revet muskatnøtt etter smak

Kok opp kyllingkraft og eddik og tilsett alle grønnsakene i fine små biter sammen med løk og kål. Mens de koker gjør du soppen klar og finhakker litt persille. Sett kniven på prosessoren og tisett alle ingrediensene til quenellene. Kjør de sammen til en fin jevn farse og skrap det hele over i en liten bolle.

Når grønnsakene nesten er ferdige har du i soppen og bruker to små dessertskjeer til å forme fine små boller av kyllingfarsen. De vil blåse seg opp til det dobbelte når de koker så ikke lag de for store. Etter omlag fem minutters koking i suppen skal de være klare og vil ligge og duppe på overflaten. Rør inn persillen og juster smaken med havsalt og pepper om nødvendig - så er suppen klar til servering. Her er den servert med en bit surdeigbrød, lett ristet i pannen med litt olivenolje og urtesalt.