© 2010–2022 Millas Mat

Frijoles fra Mexico

kokte, stekte og moste bønner

Man kan få kjøpt dette på små hermetikkbokser men de er ikke i nærheten av å slå din egen hjemmelagede variant. Dette er nydelig til nærsagt alle typer mexicansk mat og du kan også smøre dette på tortillalefser, toppe med litt salsa og rømme og nyte som en sunn lunsj. Bønnene kan du koke dagen i forveien, les på pakken og følg instruksene der. Noe annet som er viktig er saltingen til slutt, bønner trenger endel salt skal de smake godt så styr unna pappesken med jozo, her trenger du godt havsalt. Jeg sverger til Maldon som er lett å få tak på her til lands.

Ingredienser

en finhakket løk

tre fedd revet hvitløk

tre spiseskjeer solsikkeolje eller smult

200 gr tørkede brune bønner, bløtlagt, kokt og avkjølt

havsalt etter smak

Varm oljen eller smultet i en dyp panne og fres løken blank og myk. Tilsett deretter hvitløken og fres den i et halvt minutts tid, den skal ikke blir brun.

Tilsett bønnene litt etter litt og bruk en stamper til å mose de med, ikke bruk for sterk varme så bønnene sakte varmes opp og blir stekt men ikke svidd. Tilsett flere bønner og mos disse også mens de steker. Gjenta prosessen til alt er brukt opp. Tilsett litt vann om stuingen blir for tørr men husk at den skal være ganske fast så ikke tilsett for mye om gangen.

Rør og vend på massen så den blir stekt på alle sidene og smak til med havsalt. Bønner trenger endel salt så tilsett litt og litt og smak deg frem.