© 2010–2022 Millas Mat

BLT pizza

en pizzavariant av den kjente sandwichen

En BLT er kjent som en sandwich og er noe du finner på lunsjmenyer over hele verden. Dette er da en pizzavariant av dette smørbrødet som lages med en butterdeigsbunn. Naturlig nok spises salaten ved siden av, å legge salatblader på pizza før steking er ikke noe jeg anbefaler. Løkmarmelade er noe du finner i delikatessen eller på større matvarehus og merk deg at du skal ikke steke baconet før du legger det på pizzaen, det blir stekt i ovnen.

Ingredienser

nok til to eller tre personer:

en pakke fryst butterdeig (400 gr.)

tre til fire gode spiseskjeer rødløksmarmelade

100 ge revet Cheddar

100 gr lett creme fraiche

to egg

havsalt og sort pepper etter smak

140 gr tynnskjært bacon

åtte til ti cherrytomater

friske urter til garnering (oregano, basilikum eller timian)

Sett ovnen på 180 °C og legg et stykke bakepapir på en stekebrett. Tin butterdeigen og elt den sammen til en klump på bakebordet med litt hvetemel så den ikke blir klissete. Kjevle den ut til en tynn leiv og legg den på stekeplaten. Brett kantene litt opp så ikke fyllet renner av bunnen og ned på brettet.

Smør på løkmarmelade, pisk sammen ost, creme fraiche og egg sammen med litt havsalt og godt med pepper og hell over bunnen. Spre massen utover med en skje. Legg på bacon i biter og delte cherrytomater og stek i pizzaen i 35-40 minutter midt i ovnen. Skjær opp i biter og server med en grønn salat.