Blomkålpuré

hvitt og luftig

Dette er deilig til både fisk og kjøtt og veldig enkelt å lage selv. Men for å få den helt perfekt bør du ha en blender evt. en stavmikser. Har du ikke det må du bruke en sikt og baksiden av en øse for å presse blomkålen gjennom i flere omganger men du vil dessverre ikke oppnå den samme silkemyke konsistensen. Trøsten er at smaken blir den samme. Du kan velge om du vil koke blomkålen i vann eller melk. Sistnevnte gir en noe fyldigere smak og egner seg godt de gangene du vil ha det ekstra fint. Du kan også koke et fedd hvitløk sammen med blomkålen hvis du ønsker en liten spiss i.

Ingredienser

tre porsjoner:

ett blomkålhode knekt opp i buketter og selve stilken i biter

to spiseskjeer smør

en spiseskje creme fraiche eller to spiseskjeer kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

revet muskatnøtt etter smak

Fremgangsmåte

Fjern grønne blader og de groveste stilker fra blomkålen og knekk den fra hverandre. Legg den i en kjele, skjær opp stilkene i biter og fyll på med kaldt vann (eller melk) til det dekker.

Kok opp og kok videre til blomkålen er mør, det pleier og ta omlag ti minutter. Ha den varme blomkålen i blenderen, tilsett smør og creme fraiche. Pulser i blenderen til du ser at alt er mikset godt sammen, la så blenderen gå i nærmere ti minutter til du har en silkeglatt og blank pure.

Ha den tilbake i kjelen, varm opp på nytt og smak til med salt, pepper og litt revet muskat.