Blomkålcurry fra Chiang Mai

norske grønnsaker på thai

Det er mange som tror at blomkål og gulrøtter er grønnsaker som er lite brukt i asiatisk mat men de er veldig populære og svært utbredt. Denne vegetariske grønnsakscurryen er fra Chiang Mai, en provins nord i Thailand. Området er bla, kjent for sine gode og anerkjente kulinariske tradisjoner.

Ingredienser

curry for to:

en rødløk i båter

to fedd finhakket hvitløk

en god spiseskje Thai Red currypaste

en halv teskje gurkemeie

litt nøytral olje til steking

en blomkål i små buketter

tre til fire gulrøtter i små biter

en boks (400 gr.) grovhakkede tomater

en boks kokosmelk (ikke brukk lett-varianten sa den ikke tåler koking uten å skille seg)

en kvart kilo fersk spinat

en håndfull finhakket koriander

havsalt og hvitt pepper etter smak

frisk limejuice & fiskesaus (nam plah) etter smak

en finhakket rød chili til garnering

dampet jasminris til servering

Fremgangsmåte

Varm litt olje i en dyp panne eller gryte og fres løk, hvitløk, currypaste og gurkemeie inntil løken er myk og blank. Vend inn kuttede gulrøtter og blomkål og hell over de hakkede tomatene sammen med kokosmelken. Rør det hele godt sammen og la det koke til gulrøttene og blomkålen er møre. Dette pleier å ta omlag et kvarter men sjekk med en liten kniv så du er sikker.

Tilsett renset spinat og koriander mot slutten av koketiden, la den dampe seg under lokk så den synker sammen og server gryten over nykokt jasminris. Garner gjerne med et dryss av ristede kokosflak eller litt ekstra koriander og finhakket rød chili. Smak til med havsalt, pepper, limejuice og fiskesaus til slutt. Spander gjerne noen ristede cashews om du har noen på lur.