© 2010–2022 Millas Mat

Blomkål, potet - og kikertcurry

hjemlige grønnsaker på indisk

Dette er en sunn, varmende og velsmakende vegetar-curry med masser av deilige grønnsaker. Her bruker jeg en ferdig currypaste som jeg synes er veldig god og som er forholdsvis lett å finne her hjemme på berget. I og med at denne curryen inneholder poteter så serverer jeg heller litt indisk brød til i stedet for ris men du gjør som du vil. Blomkål er en populær vintergrønnsak og dyrkes i store deler av Nord-India helt opp mot grensen til Himalaya.

Ingredienser

curry for to:

fire spiseskjeer peanøttolje til steking

en løk, kuttet i tynne skiver

to fedd hvitløk, finhakket

200 gr kokefaste poteter i terninger

en blomkål, delt inn i små buketter

en boks (400 gr) hermetiske kikerter

400 gr knuste tomater (polpa)

en liten squash i små terninger, stekt separat

havsalt og sort pepper etter smak

to spiseskjeer av din favoritt indiske currypaste (Shemins eller Patak)

halvannen dl vann eller grønnsakskraft

tre til fire tykk yoghurt eller kokosfløte

frisk hakket koriander til garnering

naan til servering

Skrell potetene og skjær de opp i medium store terninger, del opp blomkålen i buketter og skyll kikertene godt under rennende kaldt vann. Finhakk løken og riv hvitløken. Stek squashen i en panne til den får gylne flekker og sett den til side.

Finn frem en gryte eller en romslig kjele og varm oljen. Tilsett løken og når den har blitt blank og myk tilsetter du hvitløken og rører den godt inn. Ha i potetene og currypasten og rør det godt sammen. Hell på tomatene og krydre med litt havsalt og pepper. Tilsett vann eller kraft og kok opp. Tilsett blomkål og kikerter og kok opp på nytt. Smak på sausen etter noen minutter og kjenn etter om den trenger mer havsalt eller pepper. Ha i squashen og la den få noen få minutters koketid.

Når alle grønnsakene er møre trekker du kjelen av platen og rører inn yoghurt eller kokosfløte. Smak til igjen med havsalt og pepper og dryss på hakket frisk koriander.

Serveres i dype boller med naan eller pita som kan dyppes i sausen. Du kan også servere litt raita til.