© 2010–2020 Millas Mat

Blomkål, potet- og kikertcurry

hjemlige grønnsaker på indisk

Dette er en sunn, varmende og velsmakende vegetarcurry med masser av deilige grønnsaker. Her bruker jeg en ferdig currypaste som er veldig god og som er forholdsvis lett å finne her hjemme på berget. I og med at denne curryen inneholder poteter så serverer jeg heller litt indisk brød til i stedet for ris. Denne oppskriften har jeg utviklet selv.

Blomkål, potet- og kikertcurry

Ingredienser

fire spiseskjeer peanøttolje til steking

en løk

to fedd hvitløk

200 gr faste poteter

en blomkål delt inn i små buketter

en boks (400 gr) hermetiske kikerter

to syltede røkte paprika

500 gr knuste tomater (passata)

en halv squash i små terninger

havsalt og sort pepper etter smak

en til to spiseskjeer Patak Madras Paste

halvannen dl vann eller grønnsakskraft

tre til fire tykk gresk eller tyrkisk yoghurt eller kokosfløte

frisk hakket koriander til garnering

naan til servering

Skrell potetene og skjær de opp i medium store terninger, del opp blomkålen i buketter og skyll kikertene godt under rennende kaldt vann. Finhakk løken og riv hvitløken.

Finn frem en gryte eller en romslig kjele og varm oljen. Tilsett løken og når den har blitt blank og myk tilsetter du hvitløken og rører den godt inn. Ha i potetene og currypasten og rør det godt sammen. Hell på tomatene og krydre med litt salt og pepper. Ha i vannet eller kraften og kok opp. Tilsett blomkål, kikerter, strimlet syltet paprika og kok opp på nytt. Smak på sausen og kjenn etter om den trenger mer salt eller pepper. Ha i squashen og la den få noen minutters koketid.

Når alle grønnsakene er møre trekker du kjelen av platen og rører inn yoghurt eller kokosfløte. Smak til igjen med salt og pepper og dryss på hakket frisk koriander.

Serveres i dype boller med naan eller pita som kan dyppes i sausen. Du kan også servere litt raita til.