© 2010–2022 Millas Mat

Biryani med grønnsaker og cashewnøtter

ris og grønnsaker med masse smak

Her kan jeg by på en vegetarisk variant av en klassisk indisk biryani. Alle disse grønnsakene er velkjente i det indiske kjøkkenet og med ekte safran og cashewnøtter blir dette både sunt, mettende og veldig godt. Server gjerne poppadums og raita til.

Ingredienser

middag for fire til seks personer:

to spiseskjeer nøytral olje

en liten blomkål delt opp i små buketter

to store søtpoteter i terninger

en stor løk i tynne halvmåneskiver

en liter god grønnsakskraft

tre spiseskjeer sterk Madras currypasta

en rød finhakket chili u/frø

en klype safran

to teskjeer sorte eller hvite sennepsfrø

500 gr basmatiris

150 gr grønne bønner i biter

saften av to sitroner

50 gr saltede cashewnøtter til garnering

frisk finhakket koriander til garnering

Varm ovnen til 220 °C og ha oljen i en stor langpanne og sett den inn i ovnen i noen minutter så den blir varm og i mens kan du begynne med grønnsakene. Knekk opp blomkålen, skjær løken og kutt opp potetene. Forbered bønnene også men sett disse til side, de skal ikke inn i ovnen nå.

Bland sammen blomkål, løk og poteter og tipp den nedi den varme langpannen. Rør godt så grønnsakene dekkes av oljen og bak de i ca. 20 minutter til de begynner å få brune flekker.

Kok opp grønnsakskraften og pisk inn safran, currypasta, chili og sennepsfrø. Ta langpannen ut av ovnen og tilsett risen, rør den godt inn i grønnsakene, tilsett bønnene og hell på kraften. Dekk formen godt med aluminiumsfolie og sett den tilbake i ovnen. Skru ned temperaturen til 190 °C og la den få omlag 30 minutter i ovnen så risen absorberer væsken og blir kokt. Smak for å sjekke risen etter en halvtime.

Fluff opp risen godt med to gafler og kryst over frisk sitronsaft, smak til med salt og pepper og dryss over koriander og cashewnøtter før servering.