© 2010–2021 Millas Mat

Big Kahuna Burger

en Pulp Fiction-klassiker

Big Kahuna Burger er en fiktiv burgerkjede som dukker opp i mange av Quentin Tarantinos filmer. En av de mest kjente referansene er scenen er Samuel L. Jacksons karakter Jules holder sin hyllest til burgeren som "hjørnesteinen i en hver næringsrik frokost". Denne burgeren inneholder elementer fra både det hawaiianske og det asiatiske kjøkkenet og er en fri komposisjon fra min side. Jeg pensler burgerne flere ganger med teriyakisaus under steking og griller fersk ananas. Som dressing lager jeg en spicy thaichili & koriander dressing og legger til både Cheddar og sprøtt bacon. Sammen med frisk crispisalat og burgerbrød bakt med surdeig kan jeg love deg en burger en filmklassiker verdig. Fries til er selvsagt lov og vil du kjøre løpet helt ut, drikk Sprite til maten.

Ingredienser

fire biffburgere med minst 98% rent storfekjøtt

litt solsikkeolje til pensling av kjøttet

noen få spiseskjeer Kikkoman Teriyakiglaze (Honey & Garlic)

grillkrydder etter smak

----

grønn crispisalat

fire skiver Cheddar

åtte tynne skiver bacon u/svor

fire burgerbrød (bruker gjerne brød bakt på surdeig)

fire skiver fersk ananas (stammen kuttet vekk)

----

thaichili & korinderdressing (spread)

en halv dl majones

en til ti tekjeer Sriracha chilisaus

to spiseskjeer frisk finhakket koriander

Rør sammen dressingen og la den trekke under plastfolie i kjøleskap. I mens kan du begynne med å kutte ananasen i skiver. Husk å fjerne delen i midten som er stammen til frukten. Den er fibrete, hard og helt uspiselig. Sett en grillpanne på god varme og grill frukten på begge sider inntil de har fått fine striper. Legg de over på en ildfast tallerken og hold de lune i ovnen.

Pensle burgerne med litt solsikkeolje og legg de direkte over i den varme grillpannen. Krydre med grillkrydder og la de få en god stekeskorpe før du begynner og pensle de med teriyakimarinade, Pensle og snu burgere flere ganger inntil de er gjennomstekte. Imens kutter du ost, steker baconet i en liten panne for seg selv og vasker salaten.

Burgerbrødene varmes på rist i ovnen eller i brødristeren.

Når burgerne er klare legger du på en skive ost på hver av dem og plasserer de under grillen i noen minutter inntil osten bobler og har smeltet. Anrett burgerne slik du ønsker (ingen fasit her) og server straks. Ikke glem dressingen i kjøleskapet. Jeg liker å begynne med dressingen før salaten når jeg monterer min burger.