© 2010–2020 Millas Mat

Biff Suisse med sopp og løk

sveitsisk biff

Denne biffretten er basert på en såkalt sveitsisk hamburger som tradisjonelt toppes med sopp og løk sammen med et speilegg. Til dette bruker jeg fine tykke skiver av indrefilet sammen med en litt skarp cognac-peppersaus for en god balanse i smakene.

Ingredienser

middag for to:

to stykker indrefilet på ca. 200–215 gr. hver

havsalt og sort pepper etter smak

vanlig olivenolje og smør til steking

200 gr små sjampinjonger eller aromasopp i skiver

fire spiseskjeer karamellisert løk

en dl god kraftig rødvin

——

tilbehør:

ruccaolasalat med parmesanskav

peppersausen fra denne oppskriften

saltbakte poteter eller pommes frites/noisettes

Begynn med sausen og sett den til side siden den kun trenger en rask oppvarming før servering. Tilbered også løken etter oppskriften og når den er ferdig heller du i rødvinen og lar den koke nesten helt inn. Vend deretter inn stekt sopp og hold blandingen varm.

Ta den romtempererte kjøttet ut av plastpakken og tørk det godt med kjøkkenpapir og kvern over litt pepper, ikke ha på noe salt nå siden det trekker kjøttsaften ut.

Forbered også salaten med ikke miks den sammen før resten av maten er klar. Du vil at ruccolaen skal holde seg sprø og fin. Sett deretter en jernpanne (grillpanne) på like over middels varme og tilsett omlag to spiseskjeer smør og en spiseskje olje (bruker du grillpanne smører du kjøttet kun med olje). Når smøret er lysebrunt legger du i biffene og la de ligge rolig. Ikke flytt eller pirk på det men la det ligge i fred. Etter omlag tre minutter kan du sjekke om det er på tide å snu de. Gi de nye tre minutter på den andre siden og deretter kan du snu de hvert annet minutt inntil biffen er slik du ønsker den. Se godt på bildet, det er den karamelliserte overflaten du vil ha.

Topp biffene med sopp- og løkblandingen og legg opp det øvrige tilbehøret. Jeg serverer sausen i en liten skål ved siden av siden det er meningen at den skal helles over biffen rett før man begynner å spise.