© 2010–2022 Millas Mat

Biff Stroganoff

oppskrift fra Great Western Hotel

Dette må være den enkleste og raskeste Stroganoffen jeg kan tenke meg. Oppskriften kommer fra det anerkjente Great Western Hotel i Exeter, New South Wales og kan spores tilbake til begynnelsen av 60-tallet. Den er fortsatt på menyen den dag i dag. Hotellet serverer dette med såkalte fyrstikkchips som er veldig tynne friterte poteter og store blader av hjertesalat som fungerer som skåler for biffen på tallerkenen.

Ingredienser

500 gr fin oksefilet i løvtynne strimler

en stor løk i tynne skiver

en toppet teskje paprikapulver

150 gr sjampinjonger i tynne skiver

havsalt og sort pepper etter smak

to dl seterrømme eller kremfløte (ikke bruk lettprodukter)

friskpresset sitronsaft etter smak

en liten håndfull meget finhakket persille

Skjær opp oksefileten i tynne strimler, løken i tynne skiver og soppen i tynne skiver. Finhakk persillen og ha den klar.

Smelt smør og olje i en jernpanne og fres løken blank og myk. Mens løken freser rører du inn paprikapulver og tilsetter soppen når løken nesten er ferdig. La soppen mykne lett og ha blandingen over på en tallerken. Dropp biffstrimlene i pannen, krydre med salt og pepper og fres de raskt inntil de har fått en pen brunfarge men ikke stek de helt igjennom. Tilsett løk og soppblandingen tilbake i pannen og la alt frese godt i omlag to minutter.

Tilsett rømme eller fløte og la den smelte raskt nedi pannen. Kok opp og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rør inn persillen og server straks.