© 2010–2020 Millas Mat

Biff Rydberg med tunnbrød

svenskt på tallerkenen

Denne klassiske svenske retten er egentlig en litt finere variant av en enkel pytt i panne og serveres i dag på mange svenske kroer og restauranter som serverer svenske spesialiteter. Det finnes også en veldig lik variant av denne retten som kalles Biff Greta hvor du i tillegg serverer maten sammen med syltet agurk og en litt annen sennepsaus som du finner oppskrift på nederst i teksten.

Ingredienser

middag for to:

400 gr oksefilet i små terninger

seks medium store kokte kalde poteter

to løk i tynne skiver

smør og vanlig olivenolje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

en god håndfull grønne erter

frisk eller tørket gressløk

Rør sammen rømme og sennep og sett den kaldt under plast i kjøleskapet så den får trekke. Del opp biffen i terninger og krydre de med litt pepper.

Skrell og del potetene inn i medium store terninger og ha de over i en panne med smør og litt olje. Stek de først myke på medium sterk varme før du etterhvert øker temperaturen så de brunes og krydre de med havsalt og pepper. I en annen panne steker du løken myk, blank og lett gyllen men pass på varmen så den ikke blir sprø og rør ofte. Når både potetene og løken begynner å bli klar steker kjøttet på god varme. Salt det litt når kjøttet er ferdig. Gi alt en lett miks og server gjerne med tyttebær, agurk og rødbeter.

Saus til Biff Greta: Rør sammen 2 ss søt sennep sammen med 4 ss Dijonsennep og tilsett deretter 1/4 finhakket løk, en rå eggeplomme, 1 ts finhakket salvie og smak til med salt og pepper. Kan du ikke spise rå egg kan du koke den først og deretter mose den godt med en gaffel før du blander den inn.