© 2010–2022 Millas Mat

Biff og Broccoli - ikke helt kinesisk (men nesten)

牛肉和西兰花

Dette kan best beskrives som en kvasi-kinesisk rett som riktignok ble skapt av kinesere men på fremmed jord der de ikke hadde tilgang på sine mer vante ingredienser. Tradisjonelle kinesiske grønnsaker ble erstattet med mer vestlige ingredienser og dermed ble slike retter som dette mange amerikanere og europeeres første møte med kinesisk mat. Dette er en oppskrift basert på en mer tradisjonell tilnærming til kinesisk mat med alle de gode smakene fra det kantonesiske kjøkkenet samt deilig sichuanpepper.

Ingredienser

gir tre porsjoner:

400 gr mørbrad eller ytrefilet av okse

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer maisenna

en teskje sesamolje

halvannen teskje knust sort pepper eller sichuanpepper

----

tre spiseskjeer nøytral olje til steking

en rødløk eller en medium stor purre

fire fedd hvitløk

fire finsnittede vårløk

en medium stor broccoli i små buketter

tre spiseskjeer ketjap manis (søt indonesisk soyasaus)

frisk koriander og grovhakkede peanøtter til garnering

200 gr kokte fullkornsnudler eller kinesiske eggnudler

Mariner biffen i soyasaus, maisenna, sesamolje og knust pepper i noen minutter. Skjær broccolien i små buketter og kutt vårløken i lange juliennestrimler. Finhakk hvitløken. Del rødløken inn i tynne båter (bruker du purre så del den inn i tynne staver).

Sett en wok på god varme og tilsett en spiseskje olje, stek kjøttet inntil det har fått fin farge. Legg det over på en tallerken og la det hvile. Tilsett resten av oljen i woken og fres løken myk og blank før du har i hvitløken. Fres det i omlag ett minutt og tilsett all vårløken og broccolien. Tilsett omlag en dl vann og sett på lokk så broccolien dampes mør.

Ha i de nykokte nudlene og ha i marinaden fra biffen sammen med ketjap, Vend det hele lett sammen og smak til med mer soya. Du kan også tilsette litt havsalt. Anrett nudler og grønnsaker i en passende bolle eller på en tallerken, kutt biffen og arranger den oppå. Garner med frisk koriander og ristede peanøtter.