© 2010–2021 Millas Mat

Biff Lo Mein

en klassisk take-away rett du enkelt lager bedre og billigere hjemme

Dette er en rett jeg tror de fleste kjenner til og kanskje har bestilt mange ganger. Det er også en av de enkleste nudelrettene å lage selv og krever ikke mange ingredienser eller kompliserte forberedelser. Biff som stekes i litt sesamolje blir helt utrolig godt sammen med hvit pepper. Gode nudler, gode grønnsaker samt en woksaus som også er rask å piske sammen. Får du rester er dette helt nydelig å spise kaldt dagen etter- gjerne i en take-away boks.

Ingredienser

nudler for to:

225 gr lo mein nudler (lamian) kokt og preparert

woksaus:

en teskje sesamolje

0,6 dl kokende vann

en spiseskje god biffbuljong (Better than Boullion)

tre spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje mørk soyasaus (ketjap manis)

to spiseskjeer lys brunt sukker

havsalt eller MSG etter smak

----

nøytral olje til steking

400 gr tynnskåret biff (ytrefilet)

to store gulrøtter, tykt juliennet

en liten broccoli eller broccolini i staver

en stor løk i tykke skiver

fire fedd hvitløk, most

hvit pepper etter smak

ristede sesamfrø til garnering (kan sløyfes)

Sett over vann til nudlene og ha de i når det fosskoker. Kok de etter anvisning på pakken og når de er klare heller du de over i en finmasket sil og skyller de under rennende kaldt vann. Klem ut vannet med hendene og miks inn sesamolje slik at nudlene ikke klistrer seg sammen.

Begynn med å lage sausen. Pisk sammen kokvarmt vann, buljong, soyasausene og sukker til alt er godt oppløst, smak til med havsalt og sett det til side. Preparer alle grønnsakene og biffen og sett en wok på varmen. Begynn med å steke biffen gyllen i mindre porsjoner slik at den stekes og ikke kokes. ta den ut etter hvert som den blir ferdig og legg den på en tallerken. Krydre med hvit pepper.

Tilsett litt stekeolje og noen dråper sesamolje i woken og fres løken myk og lys gyllen, etter hvert tilsetter du gulrøtter og broccoli og ha i hvitløken helt til slutt når grønnsakene er klare. Hell over sausen og kok opp. La det hele sure i et minutt etter to og miks inn de preparerte nudlene. Miks alt lett sammen, la det bli gjennomvarmt og server straks.