Biff i Rødvins-Teryaki

donburi

I Japan spises biff på en litt annen måte enn i Europa men dette er en liten hybrid-rett der det japanske og europeiske kjøkkenet møtes. Saken i teriyakisausen byttes ut med rødvin og får dermed en helt annen smak. Sammen med gyllen og sprø hvitløk, nori, wasabi og ris er det bare å finne frem pinnene med pass deg litt for den wasabien - den er best i ørsmå mengder.

Ingredienser

tre fedd hvitløk, tynt skivet

vanlig olivenolje til steking

to jevnt store entrecôte

havsalt og sort pepper etter smak

et ark nori, kuttet i tynne strimler

wasabi eller sterk sennep etter smak

----

teriyakisaus:

1,25 dl lys soyasaus

en dl rødvin

en dl mirin

40 gr sukker

----

ris til servering

Fremgangsmåte

Tilsett soyasaus, rødvin, mirin og sukker i en kjele og varm den opp til sukkeret har smeltet. Ta kjelen av varmen før den når kokepunktet og la den avkjøles.

Pakk ut biffene og tørk godt av dem før du krydrer med havsatl og pepper. Skjær hvitløken tynt og klipp opp norien i tynne strimler. Sett over risen til koking.

Sett en jernpanne på varmen og stek hvitløk-skivene lys gylne. Legg de over på kjøkkenpapir og la de renne godt av seg. Behold oljen i pannen og stek biffene. Mens de hviler på en tallerken heller du teriyakisausen i pannen og koker opp. La den koke inn til en tynn sirupsaktig saus og legg biffene tilbake i pannen. Snu på den noen få ganger og kutt de deretter opp i tynne strimler.

Fordel risen i to passende boller, legg på stimlet nori og topp med biffstrimler og hvitløk, Øs over sausen fra pannen og dryss på hvitløken. Legg på en klatt wasabi og server.