Biff Gyudon

japansk biffbolle med ris, egg og beni shoga

En av Japans mest populære biffretter, den er rask å lage og utrolig smakfult. Mens risen er i gang og eggene koker lager du selve retten og forbereder toppingene i tur og orden. I Japan er dette en typisk rett på kafe eller hjemme hos noen siden retten er enkel og med få ingredienser.

Ingredienser

to porsjoner:

400 gr biff (flatbiff, wagyu eller entrecôte)

1,75 dl kyllingkraft eller dashikraft

1,75 dl hjemmelaget teriyakisaus

en teskje sukker

en løk i tykke skiver

to porsjoner perfekt sushiris
----

garnering:

syltet rød ingefær (beni shoga)

en finsnittet vårløk

to bløtkokte egg

japansk 7-spice eller Shichimi ramen pepper

Fremgangsmåte

Begynn med å forberede risen etter oppskiften, husk at den skal vaskes og bløtlegges først og sett over eggene til koking.

Kutt opp biffen i tynne strimler, kutt også opp løken og ha dahi og teriyaki i en kjele sammen med en teskje sukker. Legg i løken og kok opp. La løken koke i noen få minutter før du har biffen. Kok videre inntil biffen er mør, med mørt kjøtt tar dette noen få minutter med med tøffere kjøttstykker kan koketiden bli opp mot åtte til ti minutter. Smak og sjekk, det er alltid best. Skum av det som samler seg på toppen og la sausen koke uten lokk så den redusees noe.

Mens biffen koker forbereder du toppingene og skreller eggene. Legg ris i bunnen av hver bolle og topp med biff - og løkblandingen før du legger på egget, drysser over vårløken og legger opp beni shoga på siden. Et dryss med 7-spice og det er klart til servering.