© 2010–2019 Millas Mat

Biff Gyudon :: japansk biffbolle

En av Japans mest populære biffretter, den er rask å lage og utrolig smakfull og kan godt sammenlignes med biffsnadder hvor kjøttet skjæres i løvtynne skiver og stekes raskt med grønnsaker i en saus. Dette er søtt, surt, aromatisk og fantastisk godt.

Ingredienser

fire porsjoner:

to rødløk i tynne skiver

en dl hvitvin eller tørr vermut

en halv dl vann eller misokraft

400 gr mørt biffkjøtt i meget tynne strimler

0,75 dl lys soyasaus

0,75 dl mirin (søt risvin)

to spiseskjeer sukker

tre dl sushiris

en teskje havsalt til risvannet

——

garnering:

syltet rød ingefær (beni shoga)

en finsnittet vårløk

bløtkokt egg

Skjær opp løken i tynne halvmåneformede skiver og skjær opp biffkjøttet i løvtynne skiver. Stek kjøttet raskt i en meget varm panne med litt olje og ta deretter kjøttet ut av pannen og legg det til side på en tallerken. Det skal bare ha en liten stekeskorpe, du må for all del ikke steke det for lenge.

Finn en dyp panne, kok opp vann/miso og vin og la det koke i noen få minutter. Tilsett soyasaus, mirin og sukker og dekk overflaten av kraften med en stykke aluminiumsfolie eller et passende lokk og la det småkoke videre i omlag fem minutter.

Ta av folien, tilsett løken og la den koke inntil den er myk og blank. Tilsett biffkjøttet og rør det godt inn så det rekkes av sausen og kok den inne til en lett sirup.

Fordel den varme risen i serveringsboller og ha biffen over risen og øs sausen over. Legg noen skiver syltet ingefær på toppen sammen med friske korianderblader, gulrot, vårløk og litt finhakket rød paprika.