© 2010–2020 Millas Mat

Biff Diane

en 70-tallsklassiker

Oppskriften på denne retten ble første gang trykket i Le Guide Culinaire av Escoffier 1907. Den fikk et skikkelig oppsving i 50-årene og i 70-årene og har igjen blitt populær på 2000-tallet. I likhet med mange slike eldre oppskrifter finnes det mange varianter. Navnet er også litt ubestemmelig men de fleste kulinariske eksperter mener at retten har fått sitt navn etter Jegergudinnen Diane (Diana). Dette går raskt så forbered alle ingrediensene på forhånd og server dette på skikkelig retrovis med rosmarinsauterte poteter og grønne erter. Oppskriften her er oversatt fra engelsk og bearbeidet av undertegnede.

Biff Diane

Ingredienser

to entrecôte (bank de lett ut)

to sjalottløk i skiver

100 gr champignion i skiver eller annen sopp du liker

en spiseskje smør

et fedd finhakket hvitløk

en spiseskje Worchestershiresauce

en teskje Dijonsennep

i underkant av en dl Cognac

2,25 dl kremfløte

frisk finhakket persille

olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

——

500 gr kokte poteter

smør til steking

havsalt og sort pepper etter smak

to kvister frisk rosmarin

Dryss havsalt og pepper på ei fjøl og vend biffene i dette. Bank eller kjevle de ut til ca. halvannen cm tykkelse, varm olje i pannen og brun biffene raskt på hver side. Ta de ut av pannen og legg de til side på en tallerken.

I pannen, tilsett sjalottløk, havsalt og pepper og fres dette raskt i noen minutter, tilsett skivet sopp, smør og knust hvitløk og stek i noen minutter. Tilsett Worchestershiresauce og sennep i pannen og rør dette godt ut.

Tilsett Cognac og brenn av alkoholen. Ha i fløte og persille og rør dette inn, legg biffene tilbake i pannen og kok videre i noen minutter. Øs sausen over biffene og snu på dem et par ganger.

For å lage potetene så varm smør i pannen og legg potetene i med snitteflaten ned. Legg i bladene fra to medium store kvister rosmarin og la de steke med. Ha på salt og pepper. Ikke snu potetene før de har fått en fin gyllen stekeskorpe under. Anrett biffene med sausen på toppen og server med potetene og ertene ved siden av.