Bete og kikertburger med halloumi og rødløkskompott

beter kan brukes til så mangt

Finn frem noen engangshansker i plast når du skal skrelle og rive betene så det slipper og se ut som om du har begått et mord når du er ferdig på kjøkkenet. Ellers er en foodprosessor din beste venn når man skal lage vegetarburgere siden de gjør det meste av jobben. Når det gjelder tilbehør er det alltid godt med fries til en skikkelig burger. Enten du lager de selv eller bruker ferdigkjøpte som tilberedes i ovnen. Til hverdags går jeg som regel for dem.

Ingredienser

gir fire burgere:

en boks (400 gr) hermetiske kikerter, godt avrent og skylt

havsalt og sort pepper etter smak

revet skall av en sitron

et egg

75 gr revet bete, alle typer kan brukes

en halv rødløk, finhakket

100 gr revet halloumi eller smuldret fetaost

50 gr panko eller loffsmuler

50 gr quinoa, til å vende burgerne i

en til to spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

----

fire burgerbrød eller potatobuns

grønn hjertesalat eller romano

rødløkskompott

tomatketchup eller cocktaildressing

Fremgangsmåte

Lag tilbehøret etter oppskriftene og hold løken lun i ovnen i en ildfast skål.

Sett rivjernet på prosessoren og riv rødbeter først. ta de deretter ut av bollen og sett på kniven. Pulser kikerter, havsalt, pepper og sitronskall. Kjør massen til grove smuler og tilsett egget sammen med revet rødbete og kjør det sammen inntil det samler seg. Ha massen over i en bolle og vend inn osten sammen med panko og finhakket løk.

Ha quinoaen på en flat tallerken og form ut fire jevnt store burgere. Vend de i quinoaen så de får en fin skorpe og legg de direkte over i en panne med olivenoljen varmet til medium. Stek burgerne i omlag tre til fem minutter på hver side inntil quinoaen er gyllen og sprø. Behandle de litt forsiktig når de snus og bruk gjerne en ekstra stekespade for støtte.

Anrett burgerne i varme brød sammen med salat, tomatskiver og rødløkskompott. Smør gjerne snitteflatene på brødet med ketchup eller cocktaildressing.