© 2010–2021 Millas Mat

Berbere spicy-linser og kyllinglår

en eritreisk rett

Når jeg lager krydderblandingen Berbere lager jeg så jeg har til flere retter. For ikke så lenge siden laget jeg etiopisk tibs og nå er det på tide å bruke opp resten av glasset mens det fortsatt har fres i seg. Berbere er også vanlig i Eritrea og denne retten kommer derfra. Kylling og linser er en sunn og supergod kombo og denne gangen har jeg også laget hjemmelagede tortillastrips av noen tortillas jeg hadde til overs. Oppskriften på dem finner du her.

Ingredienser

middag for tre:

linsene:

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

en stor finhakket løk

fire fedd hvitløk, finhakket

tre gulrøtter, finhakket

to til tre tomater i terninger

en spiseskje frisk revet ingefær

halvannen spiseskje berbere

to dl grønne eller brune linser, bløtlagt kvelden før

fire dl kokende vann

en spiseskje kyllingfond

en teskje havsalt

frisk finhakket bladpersille

----

kyllingen:

tre rå kyllinglår (økologiske)

en spiseskje berbere

havsalt etter smak

olivenolje til å gni inn kjøttet med + ekstra til steking

Varm oljen i en passende gryte og fres alle grønnsakene utenom tomatene inntil de er myke, blanke og litt gylne. Rør inn berbere og la den steke litt for å frigjøre alle aromaene. Rør i linsene og la de steke med i noen minutter før du tilsetter tomater, vann, fond og havsalt. La linsene koke i omlag 45 minutter og opptil en time til de er møre. Smak og sjekk og tilsett litt mer havsalt om nødvendig.

Mens linsene koker kutter du tre dype snitt i hvert av kyllinglårene på skinnsiden. Kutt så dypt at kniveggen treffer benet. Gni inn kjøttet med olivenolje og dryss deretter over berbere. Vær generøs og pudre kjøttet skikkelig. Stek de pent brune i olivenolje og etterstek de i ovnen ved 175 °C med skinnsiden ned inntil kjernetemp. ligger på 70 °C. Snu de så de blir liggende med skinnsiden opp de siste minuttene for å crispe opp skinnet.

Spre linsene utover hver tallerken og legg kyllingen oppå. Garner med frisk persille og server med linsechips eller noe annet passende knas til.