© 2010–2021 Millas Mat

Beefaroni

amerikansk comfortfood

Jeg tror ganske mange amerikanske barn og endel voksne har dette som en av sine favorittretter. Jeg har hvertfall funnet ufattelig mange referanser til dette både hos hobbykokker og hos de mest profilerte amerikanske stjernekokkene som finnes. Dette vekker åpenbart minner hos de aller fleste uansett bakgrunn og sånt er gøy (synes jeg hvertfall).

Ingredienser

middag for to:

en stor løk

to gulrøtter

en hel kinesisk hvitløk

en halv spiseskje oregano

en klype havsalt

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

400 gr ferskmalt kjøttdeig

100 gr tykt bacon i små terninger

en halv liter tomata passata

litt kokende vann til å skylle ut av tomatkartongen

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

en spiseskje Worchestershiresauce

en spiseskje balsamicoeddik

200 gr makaroni eller rester av knust pasta (pasta mista)

Riv løk, hvitløk og gulrøtter på den grove siden av rivjernet eller brk en prosessor. Bland deretter inn oregano og salt og sett det til side. Skjær eller klipp opp baconet og brun det godt i pannen med litt smør. Brun deretter kjøttet og legg det til side sammen med baconet. Tilsett noen få spiseskjeer olivenolje i pannen og tipp deretter i alle grønnsakene. Fres de godt i noen minutter og hell på tomatene. Krydre med litt salt og pepper, tilsett sukker, Worchestershiresaus og balsamico og hell på litt kokende vann. La sausen koke i en time. Tilsett kjøttet og baconet og la sausen koke videre i en halvtimes tid. Smak den til med mer salt eller pepper om nødvendig.

Kok pastaen etter anvisning på pakken og miks den godt inn i den varme sausen før servering. Topp gjerne med litt revet parmesan og friske timianblader.