© 2010–2022 Millas Mat

Beef n' Bamboo

kinesisk biff med bambusskudd

Denne populære kinesiske retten har faktisk røtter i Kina. Oppskriften er fra Kar-Yu Poon som er en flink amatørkokk med stor kjærlighet for sitt lands kjøkken. Bambus er bokstavlig talt en beinhard vekst og hanskes med, men bambusskudd er både smakfulle og spiselige - og best av alt, de kommer ferdige på boks.

Ingredienser

to vårløk, fint snittet

en løk i tynne skiver

to fedd hvitløk, finhakket

en tommelstor bit frisk ingefær, finhakket

en liten boks bambusskudd, avrent og skylt

200-250 gr. biff, fint strimlet

nøytral olje til steking

havsalt og knust hvitt pepper til biffen

to gode spiseskjeer østerssaus

to spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje kinesisk hoisin

to dl vann

to teskjeer maisenna + litt vann

en halv teskje MSG eller havsalt

Kutt opp biffen i tynne strimler og kutt vekk sener og fett. Ha kjøttet over i en bolle sammen med en spiseskje olje, havsalt og en halv teskje knuste hvite pepperkorn. Bland det godt og sett det til side.

Kutt opp alle grønnsakene og ha de klare, skyll bambusskuddene i en sil under rennende kaldt vann og sett frem alle sausene.

Sett en wokpanne på god varme og tilsett litt oljee, brun biffen raskt i mindre prosjoner og ta den ut etterhvert. Når alt kjøttet er stekt tilsetter du litt mer olje og freser løk, ingefær og hvitløk til det er mykt og blankt. Etter noen minutter har du i bambusskuddene og lar de frese med før du har i biff sammen med østerssaus, soya og hoisin. Rør det inn, tilsett vann og kok opp. La de koke i omlag åtte minitter, ikke mer og rør inn maisennajevningen til sausen med blank og fyldig. Smak til med MSG, tilsett vårløk og server maten rykende varm sammen med ris og gjerne en ekstra grønnsak.