© 2010–2022 Millas Mat

BBQ-glasert kylling med cherrytomatsalat

smaken av amerikansk sommer

Den norske sommeren kan være særdeles ustabil, men lysten på grillmat og sommerlige retter forsvinner ikke bak en sky, hvertfall ikke hos meg, så jeg har her komponert noe du kan lage inne når regnet plasker ned. En hjemmelaget grillglasur er rask å piske sammen og du kan gjerne lage litt ekstra og ha på et glass i kjøleskapet til senere. Eddiken gjør den holdbar i flere uker.

Ingredienser

middag for to:

to til tre store kyllingbrystfileter

en dl tomatketchup (Heinz)

tre spiseskjeer eplecidereddik

to spiseskjeer lys brunt sukker

en teskje havsalt

en halv teskje pepper

----

Sweet cherrytomatsalat

Mexicansk Elote maissalat

søtpotetfries fra denne oppskriften

Pisk sammen ketchup, eddik, sukker, havsalt og pepper og hell sausen over i en tykk zippose. Legg i kyllingen, lukk posen og gi den en god massasje. La kyllingen hvile i et par timers tid.

Sett en grillpanne på god varme og pensle rillene med nøytral olje. Når pannen ryker lett legger du i kyllingfiletene med brystsiden ned og lar filetene få fine striper. Flytt de gjerne slik at de får et fint kryssmønster før du steker de på en andre siden. Etter noen få minutter legges de over på en stekeplate dekket med aluminiumsfolie, pensle med resten av marinaden fra posen og etterstek de i ovnen ved 180 °C til kjernetemp. er 67-70 °C (bruk steketermometer). Dette pleier å ta ca. ti minutter.

Brettet med fries kan settes i ovnen under kyllingen og øk temp. på ovnen når kyllingen tas ut. La kjøttet hvile.

I mens ordner du med de to siderettene så er alt klart til servering når friesene i ovnen er klare.