© 2010–2020 Millas Mat

Basic Fried Rice

enkel stekt ris med reker og skinke

Denne beskjedne bollen inneholder mye godsaker og er enkel og grei å lage til. Du står selvfølgelig helt fritt til å droppe rekene, tilsette kylling, droppe kjøttet helt eller bruke opp en grønnsaksrest. Det er det som er så supert med stekt ris, du kan variere den på så mange måter.

Basic Fried Rice

Ingredienser

middag for to:

to sammenpiskede egg

åtte til ti rå rensede scampi, økologiske

havsalt pg sort pepper etter smak

seks shitakesopp, grovt hakket opp

175 gr røkt skinke i terninger

100 gr grønne erter

to fedd finmost hvitløk

fem dl kokt og avkjølt ris

tre spiseskjeer lys soyasaus

tre spiseskjeer østerssaus

tre finsnittede vårløk

to spiseskjeer smør

en spiseskje ristede sesamfrø

Pisk sammen eggene og rens rekene for hale og skall og skjær et snitt i ryggen for å fjerne den sorte strengen.

Forbered alle grønnsakene, kutt skinken og finn frem sauser, sesamfrø og snitt vårløken. Sett en romslig panne på varmen og begynn med å steke eggene til eggerøre men ikke stek den helt ferdig før du har den over i en bolle. Tørk av pannen med kjøkkenpapir og tilsett litt mer olje i pannen. Stek rekene til de blir korallrøde og krydre de med litt havsalt og pepper. Ta de ut og legg de til side sammen med eggene.

Tørk av pannen en siste gang og tilsett litt mer olje. Tilsett soppen og stek den gyllen før du etterhvert har i erter og skinke. Tilsett hvitløken og rør den godt inn før du har i risen og tilsetter soya - og østerssaus. Vend på den mens den steker og skru opp varmen. Tilsett egg og reker tilbake i risen og vend den inn før du tilsetter smør og avslutter med vårløk og sesamfrø.