© 2010–2020 Millas Mat

Bangers 'n' mash med sauce diable

pølser og mos med diabolsk saus

England møter Frankrike på en tallerken – det må det jo blir bråk av. Derfor får de selskap av en såkalt sauce diable for å roe gemyttene på begge sider av den imaginære skyttergraven. Denne oppskriften gir ikke mye saus, men den er sterk og fyldig, så det er mer enn nok til to.

Bangers 'n' mash med sauce diable

Ingredienser

middag for to:

fire gode pølser (her har jeg valgt italiensk landpølse)

nøytral olje til steking

----

mash:

fire til seks store melne poteter

50 gr smør

varm melk til å spe ut med (beregn halvannen til to dl)

havsalt og sort pepper etter smak

revet muskatnøtt etter smak

——

sauce diable:

en finhakket løk

en finhakket gulrot

en finhakket stangselleri

30 gr bacon i terninger

30 gr smør

30 gr hvetemel

en halv liter varm oksekraft

en spiseskje tomatpuré

1,75 dl tørr hvitvin eller vermut

en teskje sorte pepperkorn

en liten suppekvast

en klype chilipulver eller cayenne

Skrell og sett over potetene til kok og begynn deretter med sausen.

Sett over en romslig panne på middels varme og fres grønnsaker og bacon inntil det er lett gyllent. Ta det ut av pannen og legg det til side på en tallerken men behold fettet. Smelt smøret i pannen og ha i melet. Rør godt og la massen brune seg skikkelig men pass på varmen og rør hele tiden. Hell deretter i oksekraften litt etter litt mens du pisker godt mellom hver gang. Tilsett tomatpureen og vinen og bland det godt inn. Ha grønnsakene tilbake i pannen sammen med suppekvasten og la sausen koke i et kvarter. Sil av, tilsett chili og juster smaken med havsalt og pepper. Sett sausen til side inntil resten av maten er klar og du bare kan gi den et raskt oppkok.

Hell kokevannet av potetene og la de dampe seg litt tørre. Tilsett smør og mos potetene grovt. Spre deretter ut med varm melk og smak til med havsalt, pepper og muskat.

Snitt pølsene med små kryss og stek de pent gylne på alle sidene. Snu på de ofte så de blir pent brune på begge sider. Varm opp sausen og så er det klart til servering sammen med mosen og evt. en grønn grønnsak. En liten skje med Branston er så absolutt å anbefale.