© 2010–2022 Millas Mat

Bakte søtpoteter med kikerter, yoghurtdressing og feta

masser av betakaroten og fiber på tallerkenen

Jeg er ganske usikker på om dette er en gresk oppskrift. For meg høres dette mer ut som gresk-amerikansk men det spiller da ingen rolle for dette er supergodt, veldig sunt og ikke minst vitaminrikt - både A og C og fiber. Deler du potetene bakes de dobbelt så raskt og trenger ikke mer steketid enn kikertene. Alle krydderiene samt den salte fetaosten danner en super kontrast til søtpotetene slik at alt balanseres.

Ingredienser

nok til to som en siderett:

fire små eller to store søtpoteter

vanlig olivenolje og havsalt til potetene

----

en boks (400 gr) kikerter, avrent og skylt

halvannen spiseskje vanlig olivenolje

havsalt etter smak

en teskje spisskumin

en halv teskje chilipulver

en halv teskje kanel

en halv teskje koriander

en halv teskje røkt søt paprika (pimenton)

-----

50 gr fetaost, smuldret

frisk finhakket bladpersille

gresk yoghurt rørt sammen med litt revet hvitløk, havsalt og sukker

Sett ovnen på 200 °C og kle to plater med bakepapir. vask og skrubb søtpotetene, del de i to på langs og gni inn snitteflaten med olivenolje og dryss på litt havsalt. Legg de på brettet med snitteflaten ned.

Skyll kikertene godt under rennende kaldt vann og tørk de godt med et kjøkkenhåndkle. Bland inn olivenolje, havsalt og krydderiene og spre de utover det andre brettet.

Bak begge brettene i omlag en halvtime til potetene er møre og kikertene er sprø og gylne. Mens de er i ovnen lager du yoghurtdressingen, smuldrer feta og finhakker persillen.

Flak opp søtpotetene litt med en gaffel og topp med kikerter, feta og dressing. Avslutt med et dryss persille og server de alene eller sammen med grillet kylling eller et stykke fisk.