Bakt torsk med tre typer kål og tomater

en hverdagsmiddag med masse smak og farge

Kål i flere varianter smaker supert sammen med fisk og nå om vinteren er torsken på sitt aller beste. Det samme er rosenkål og blomkål. Dette er en enkel rett der alt går i samme langpanne og den passer seg mer eller mindre på egenhånd i ovnen. men det er lurt å sjekke grønnsakene med en liten kniv før du legger på fisken for ovner varierer endel og du vil ikke ende opp med harde grønnsaker og tørrbakt fisk. Frisk sitron over det hele til slutt er prikken over i'en.

Ingredienser

fire torskeloin, ferske eller fryste

havsalt og sitronpepper etter smak

----

400 gr fersk rosenkål, renset og delt

en medium stor blomkål, knekt opp

en stor rødløk, i tynne båter

200 gr cherrytomater eller dulcita, hele

så mange små poteter du vil ha, skrelt og tynt skivet

en god klunk vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje tørket oregano

chilipulver eller Aleppo chili etter smak

to gode håndfuller renset og strimlet grønnkål

saften av en halv sitron

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220 °C og legg torsken på litt kjøkkenpapir. Krydre med godt med havsalt og sitronpepper.

Knekk blomkål opp i små buketter, skjær poteter i tynne skiver, del rosenkål i to, og skjær rødløk i tynne båter. Bland alt dette sammen i en stor bolle sammen med hele tomater, og vend inn olivenolje, havsalt, pepper, oregano og chili. Fordel grønnsakene utover bakepapir på et stekebrett eller en langpanne, og plasser det i ovnen. Vend på dem etter omlag en halvtime.

Når grønnsakene har fått omlag førti minutter for seg selv i ovnen, er det fisken sin tur. Legg de krydrede fiskestykkene direkte oppå grønnsakene, og gi det hele omlag ti minutter til i oven, eller til torsken har begynt å flake seg.

Legg inn grønnkål de siste minuttene slik at den blir så vidt varmebehandlet og litt sprø. Ta brettet ut av ovnen, klem saften av en halv sitron over det hele sammen med mer havsalt og pepper og server straks.