© 2010–2019 Millas Mat

Bakt tomatsaus og pasta

Selv ganske smakløse import-tomater kan bli til nydelig tomatsaus om du tilbereder dem på denne måten. Sakte og pent i ovnen med endel gode ingredienser bringer frem all den gode tomatsmaken. Dette er superenkelt men vær obs. på at tomatene trenger en time i ovnen - dette kan du ikke rushe.

Bakt tomatsaus og pasta

Ingredienser

pasta for to:

seks store modne tomater

omlag seks spiseskjeer vanlig olivenolje

en drøy teskje havsalt

sort kvernet pepper etter smak

en halv spiseskje lys brunt sukker

en til to spiseskjeer balsamicoeddik

noen friske kvister av rosmarin og timian

to fedd hvitløk m/skall

en halv dl hvitvin eller tørr vermut

----

250 gr fettuchini, tagliatelle eller casarecce

ferskrevet parmesan & frisk basilikum til garnering

Finn frem en langpanne og sett ovnen på 175 °C. Sprinkle i et par spiseskjeer olivenolje for du deler tomatene i to, klemmer ut frøene og legger de i langpannen med snitteflaten opp. Sprinkle over godt med havsalt, pepper og lys brunt sukker før du tilsetter balsamico og legger i noen friske kvister rosmarin og hvitløken. Avslutt med litt mer olivenolje over det hele og bak formen i omlag en time.

Plukk vekk urtekvistene og hvitløken og snu tomatene. Bruk en gaffel til å løfte av skinnet på tomatene. Ha deretter alt over i en kjele, klem hvitløken ut av skallet og mos det hele grovt med en stavmikser eller bruk gaffelen. Kok ut langpannen med litt hvitvin og ha det hele over i kjelen. Kok opp, smak på sausen og juster med havsalt om nødvendig og vend den sammen med nykokt pasta. Topp med et godt dryss ferskrevet parmesan og frisk basilikum.