© 2010–2020 Millas Mat

Bakt kylling med aubergine, squash og tomatragu

ikke helt fransk, men nesten

Denne typen enkle ovnsretter bruker jeg ofte og de er supre når man skal lage mat til mange og helst vil tilbringe tiden med gjestene og ikke med komfyren. Dette er en rett som er inspirert av den klassiske franske grønnsaksretten ratatouille og alt du trenger ved siden av er godt brød og smør.

Bakt kylling med aubergine, squash og tomatragu

Ingredienser

middag for tre:

to kyllingfileter og to kyllinglår

vanlig olivenolje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

fire knuste sjalottløk

fire fedd knust hvitløk

en stor aubergine terninger

noen friske kvister timian

noen friske kvister rosmarin

to squash i terninger

omlag en dl hvitvin

fire grovhakkede plommetomater

Sett ovnen på 225 °C og varm tre spiseskjeer olivenolje i en dyp panne. Bank ut kyllingen litt hvis den er veldig tykk og krydre den godt med salt og pepper. Brun den godt i pannen og legg den deretter over på en tallerken.

Tilsett litt mer olivenolje i pannen og tilsett sjalottløk, hvitløk, aubergine og mesteparten av de friske urtene. La de frese i pannen i omlag ti muntter inntil løken er blank og grønnsakene har myknet noe. Krydre godt med salt og pepper. Tilsett squash og hakkede tomater sammen med vinen og la det redusere seg til det halve.

Sett en langpanne i ovnen så den blir varm. Etter noen minutter har du alt innholdet i pannen over i langpannen. Legg kyllingen på toppen og resten av urtene. Bakes i ovnen i omlag 10-15 minutter eller til kyllingen er ferdig. La retten hvile i noen få minutter før servering sammen med godt brød eller focaccia.