© 2010–2021 Millas Mat

Baja-California fishtacos med fersk torsk

tacos i grenseland

The Baja-California Peninsula er det opprinnelige navnet på den lange tynne halvøya som ligger mellom California-Bay og Stillehavet. De menneskene som bor her har tilgang på enorme mengder fersk fisk som kommer inn daglig i de utallige havnene som finnes her og de er svært dyktige til å kombinere sitt tradisjonelle mexicanske kjøkken med all den gode fisken. Du kommer ikke unna tacos i Mexico, det er nærsagt en umulighet men siden tacos virkelig er noe av det beste jeg vet så ønsker jeg alle varianter hjertelig velkommen. Fisk, reker, kylling, okse, lam eller vegetariske tacos med fyll basert på bønner. Min høyt verdsatte Cholulasaus kan du finne hos bla. Meny eller bestille på nett fra steder som BCS*. Vel verdt hver krone.

Ingredienser

middag for to:

400 gr fersk skinn- og benfri torsk kuttet i medium store terninger

en teskje malt sterk paprika

en halv teskje chilipulver

en teskje malt spisskumin

en halv teskje malt koriander

hvetemel til panering

vanlig olivenolje til steking av fisken

----

ti små hvete- eller maistortillas

strimlet grønn crispisalat

frisk finhakket koriander

tørristede maiskorn

avocado i skiver

Cholulasaus (sterk mexicansk chilisaus)

----

dressing:

en dl lettrømme

en klype sukker

havsalt og sort pepper etter smak

en god klype hver av chilipulver, paprika og spisskumin

limejuice etter smak

Kutt fisken i terninger og bland sammen hvetemel og krydderier til paneringen. Kutt opp salat, avocado (med lime på), finhakk koriander og rør sammen alle ingrediensene til dressingen som du lar trekke under plast i kjøleskapet til alt er klart til servering.

Sett en panne på varmen og rist maiskornene lett gylne, ha de over i en bolle og varm tortillaene på hver side i den samme pannen og hold de varme i folie i ovnen på 100 °C.

Avslutt med å steke fisken. Varm litt generøst med olivenolje i pannen og legg i 1/3 av fiskebitene med god avstand mellom bitene. Mens den blir gyllen gjør du klar en tallerken med litt kjøkkenpapir og lar de ferdige fiskebitene renne godt av seg. Anrett tacosene slik du vil men jeg anbefaler og avslutte med fisken, dressingen og ikke minst - den alltid viktige Cholulasausen.

*BCS- British Corner Shop