© 2010–2020 Millas Mat

Auntie Elsas mexican spaghetti

Denne retten er et eksempel på svært enkel og svært velsmakende mexicansk familiemat. Dette serveres ofte med ferske hjemmebakte tortillas, en frisk grønn salat med avocado og lime, ristet mais og ikke minst deres elskede Cholulasaus. Jeg synes også det er ekstra godt med litt iskald rømme til. Det er på tide med en fiesta!

Auntie Elsas mexican spaghetti

Ingredienser

middag for to:

to store finhakkede løk

fem fedd revet hvitløk

en snau halvliter god kyllingkraft

en boks (400 gr) knuste tomater

en spiseskje malt spisskumin

en spiseskje tørket oregano

havsalt og sort pepper etter smak

seks rå drumsticks av kylling eller tre kyllinglår kløyvd i to

vanlig olivenolje til steking

Finn frem en romslig gryte og tilsett nok olivenolje så bunnen dekkes av et tynt lag. Brun kyllingen godt på alle sider og ta de ut av gryten. Legg de til side på en tallerken og sett over en romslig kjele med vann til pastaen.

Ha all løken over i gryten og dryss på litt salt, dette frigjør væsken i løken lettere så den ikke brunes. Skru ned varmen og rør ofte, når den er myk og har falt sammen tilsetter du hvitløk, hakket chili, spisskumin og oregano og rører dette godt inn. Hell på tomater og kyllingkraft og kok opp. Legg kyllingen tilbake i gryten og hell på litt vann hvis det ser ut til å være litt lite væske. La retten småkoke i drøye tjue minutter før du sjekker kyllingen.

Når det gjenstår omlag ti minutter igjen på kyllingen dropper du pastaen i kokevannet og når den er klar og avrent har du den oppi gryten og mikser alt godt sammen ved hjelp av to gafler. Smak til med havsalt og pepper før servering.