© 2010–2022 Millas Mat

Auberginelasagne

musikk og mat hører sammen

Dette er en oppskrift fra musiker og renessansemenneske Martin Hagfors. En vegetarlasagne med saftige auberginer og en tomatsaus med gulrøtter som gir både sødme og friskhet. Serveres med en god blandet salat og en kraftig rødvin.

Ingredienser

Denne sausen brukes også i Martins pizza

fem revne gulrøtter

to fedd hvitløk

en buljongterning

to laurbærblad

en spiseskje brunt sukker

to bokser knuste tomater

tre spiseskjeer tomatpure

en halv teskje chilipulver

en liten neve tørket sopp

en revet løk

frisk basilikum

——

to til tre auberginer

litt hvetemel

to sammenpiskede egg

olivenolje

en pose frossen spinat (500 gr)

ett beger creme fraice eller rømme

åtte til ti lasagneplater

to tomater i skiver

ca.100 gr revet parmesanost

havsalt og sort pepper etter smak

Skjær auberginene i halvannen cm tykke skiver og strø godt med salt på dem. Legg de lagvis i en vid kjele eller i en panne, dekk de med en tallerken og sett noe tungt oppå så de blir liggende i press. La de ligge i ett par timer. Skyll deretter vekk saltet med litt vann (ikke bløtlegg de) og tørk de godt med litt kjøkkenpapir.

Vend de i pisket egg, deretter i hvetemel og stek de gylne i pannen, bruk gjerne en grillpanne. Skyll pannen mellom hver runde hvis det oser litt og legg de på rist til de skal brukes.

Begynn deretter med tomatsausen. Fres gulrøttene i olivenolje og tilsett løk, hvitløk og chili. Tilsett deretter tomater, krydder, sukker, sopp og buljong og la sausen putre i vel en time. Tilsett deretter tomatpureen og rør den godt inn.

Damp spinaten til den har løst seg opp og la den renne godt av seg i et dørslag. Klem deretter ut vannet med fingrene og se til at du gjør en grundig jobb og rør den sammen med creme fraiche. Smør en ildfast form som rommer minst to liter med litt smør og sett ovnen på 200 °C

Begynn med et lag auberginer med tomatsaus over, deretter et lag lasagneplater, så et lag spinat med creme fraiche eller rømme, så plater før et nytt lag med auberginer og tomatsaus. Fortsett slik til du har brukt opp alt og legg til slutt på et lag tomatskiver, dryss på ost og pepper på toppen og dekk formen med folie.

Stek lasagnen i ca. 40 minutter før du tar av folien og steker den videre til osten er gyllen og det bobler godt langs kanten på formen. Dette pleer å ta omlag 20 minutter. La lasagnen hvile litt før oppskjæring og servering.