© 2010–2022 Millas Mat

Aspargessuppe med reker

nyt et sikkert vårtegn

Dette er en luksussuppe som gjør stor ære på årets første asparges. Du kan bruke den hvite eller den grønne typen til denne oppskriften og suppen er også nydelig uten reker. Asparges har lenge vært bruke både som mat og medisin og ekstra spesielt er det at den er omtalt i det som er ansett som verdens eldste kokebok De re Coquinara som ble nedskrevet rundt år 300 e. Kr. Både antikkens grekere og romere spiste asparges og i Egypt er grønnsaken fremstilt på fresker som kan dateres tilbake til 3000 år f.Kr. Aristokratiet i 1700-tallets Europa deriblant kong Louis XIV bygget egne drivhus ene og alene for å dyrke asparges.

Ingredienser

tolv rå rensede scampi

en bunt asparges

en halv liter kyllingkraft

et laurbærblad

en teskje tørket timian

25 gr smør

et fedd knust og finhakket hvitløk

en halv dl kremfløte

salt og sort pepper etter smak

noen få dråper e.v. olivenolje til garnering

Skrell og rens rekene og sett de kaldt mens du forbereder suppen. Bruk en potetskreller og skrell aspargesene. Knekk av den harde enden og kast disse (disse smaker treent og seigt og er helt ubrukelige). Skjær av tuppen på aspargesene.

Kok opp kyllingkraften og tilsett laurbærbladet. Tilsett aspargestoppene og la de koke i omlag ett minutt, ta de ut av kraften med en hullsleiv og legg de i iskaldt vann i noen få minutter. La de renne godt av seg (dette gjør du for at de skal beholde fargen) og legg de til side. Kok aspargesstilkene i kraften til de er møre, ca. tre til fire minutter og fisk de opp av kjelen. Ta også ut laurbærbladet og kast dette. Ha stilkene i en sil og bruk en spiseskje til å presse de gjennom silen og nedi kraften. Det som ikke går gjennom silen kaster du.

Smelt smøret i en liten panne og ha i hvitløken. Sauter scampiene raskt i noen ganse få minutter og tilsett aspargestoppene og stek videre i ytterligere noen minutter. Varm opp suppen og tilsett fløten før du smaker den til med salt og pepper.

Legg scampi og arpargestoppene i bunnen av en dyp tallerken. Øs opp suppe rundt dette og avslutt med noen få dråper av din beste olivenolje rett før servering.