© 2010–2021 Millas Mat

Asiatiske tempurareker med hot mangosalsa

gode ungdomsminner

Dette er den sikreste måten å lage deg saftige perfekt stekte reker hver eneste gang. En enkel frityrrøre danner et beskyttende lag under steking så rekene dampes forsiktig. En enkel, sterk og frisk salsa med søt mango, sterk chili, aromatisk løk og koriander danner et kjempegodt bakteppe til de søte rekene. Dette minner meg om mine shoppingture på Paleet i Oslo da jeg var tenåring og mine venninner og jeg pleide å spise lunsj på Mr. Hong som deng lå i underetasjen.

Ingredienser

400 gr rå, rensede økologiske tigerreker

tempurarøre:

2 1/2 dl hvetemel

en toppet spiseskje maisenna

en god klype havsalt

tre dl mineralvann (Farris)

----

hot mangosalsa:

to modne mango

en liten rødløk

en finhakket rød chili m/frø

en liten håndfull frisk finhakket koriander

havsalt og sort pepper etter smak

frisk limejuice etter smak

Begynn med mangosalsaen, kutt opp mango i små terninger og miks den sammen med finhakket rødløk, chili og koriander. Bland inn saften av en halv lime, en god klype havsalt og litt pepper. Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet.

Rens rekene og se til at du fjerner den sorte strengen på rekens rygg, Dette er en del av skalldyrets fordøyelsessystem og bør ikke spises.

Sett over risen til koking og varm opp oljen i en wokpanne eller gryte til den når 160 °C. Pisk sammen alle ingrediensene til tempurarøren og dypp reken i denne og deretter direkte over i oljen. Friter de lys gylne og legg de over på noen flere lag med kjøkkenpapir.

Server rekene varme med dampet ris og mangosalsaen.