© 2010–2020 Millas Mat

Asiatisk hoisin og ingefærburger

en amerikansk burger med asiatiske smaker

Denne burgeroppskriften kommer fra en konkurranse som Marx Foods arrangerte for noen år tilbake og beskrives som det reneste taffel av ulike asiatiske smaker. Burgere av alle slag er mye mer populær mat i Asia enn de fleste tror og de er svært kreative når de bruker sine egne smaker og ingredienser i kjøttet.

Ingredienser

gir fire små burgere:

400 gr ferskmalt storfekjøtt

en finrevet vårløk

to finhakkede fedd hvitløk

en spiseskje finhakket frisk koriander (tilsvarer en liten halv bunt)

en teskje frisk revet ingefær

en spiseskje hoisin saus

en teskje sesamolje

en teskje soyasaus

to spiseskjeer panko (japanske brødsmuler)

kvernet hvitt pepper etter smak (gjerne indonesisk Muntok hvit pepper)

——

picklet løk:

en halv rødløk i tynne ringer

en teskje havsalt

to spiseskjeer vann

saften av en halv lime

——

burgerbrød eller små sliderbrød

Gruyere eller cheddar i skiver

mizuna eller finrevet isbergsalat

en tomat i tynne skiver

thai sweet chilisaus eller tomatketchup

Bruk kvernen på en stavmikser eller et rivjern og riv opp vårløk, hvitløk, koriander og ingefær. Det er viktig for smaken at dette blir revet veldig fint opp. Ha alt over i en bolle sammen med kjøttet og tilsett deretter alle de øvrige ingrediensene etter tur. Her er det best å mikse alt sammen med hendene. Form deretter ut burgerne og pakk de inn i plastfolie eller matpapir inntil de skal stekes. Burgerne har godt av en times tid i kjøleskapet men gjerne mye lengre. De kan også lages dagen før.

Legg den skivede løken i vann og havsalt og ha den ligge i et kvarters tid, hell deretter av vannet, ha løken tilbake i bollen og klem over frisk limejuice. Masser løken lett med fingertuppene inntil du ser at den blir skinnende rosa. Da er den klar.

Når du er klar til å begynne så forbereder du alt tilbehøret først og deler opp burgerbrødene i to og legger en osteskive på den ene delen og legger de i ovnen så osten smelter og brødene varmes. Stek burgerne på middels varme i en jern- eller grillpanne og la de få omlag fire minutter på hver side.

Legg burgerne oppå den delen av brødet som har ost og topp med løken og grønnsakene. Legg på en skje med chilisaus eller ketchup og deretter toppen av brødet – så er det klart til servering.