Arrabiata med sprøstekte reker og chili

en hissig pasta

En god sterk tomatsaus av denne typen liver opp dagen din. Et lite shot med capsaicin som er styrkegraden på chili vekker både humøret og smaksløkene etter en lang dag. At retten er rask å lage og heller ikke trenger noen forberedelser annet enn å tine rekene er jo også en fordel. Italienerne er veldig glade i allslags sjømat og putter den mer enn gjerne i sine pastaretter eller på pizza. Bare pass på at rekene er rå før tilberedning, hvis ikke blir de tørre og seige. De aller fleste butikker har poser med rå reker i frysedisken, bare pass på at du kjøper de økologiske som er bærekraftig produsert.

Ingredienser

middag for to:

100 gr bacon i tynne skiver uten svor

to spiseskjeer vanlig olivenolje

en stor finhakket løk

tre fedd finhakket hvitløk

to små røde finhakkede chili m/frø

en halv liter tomata passata

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

noen dråper Tabasco

250 gr rå rensede reker

200 gr penne-pasta

noen få ristede pinjekjerner

noen friske urter

noen dråper av din beste e.v. olivenolje

en håndfull fersk revet parmesan

Fremgangsmåte

Rist pinjekjernene lett gylne i en tørr panne og sett de til side. Sett en stor panne med dype kanter på varmen og sett også over vannet til pastaen. Hell olivenolje i pannen og klipp nedi biter av bacon, når det freser godt tilsetter du finhakket løk og chili og lar den steke seg myk og blank. Rør inn hvitløken mot slutten og hell over tomatene. Kok opp og tilsett litt havsalt, godt med pepper og en klype sukker. La sausen koke i omlag tjue minutter før du smaker på den og sjekker om den trenger mer havsalt. Vil du ha sausen enda sterkere kan du dryppe i litt Tabasco.

Når pastaen straks er klar steker du rekene for seg selv i en panne med litt olivenolje. Miks sammen pasta, reker og saus og legg gjerne på noen sorte oliven og litt friske urter. Server med revet parmesan, noen dråper av din beste olivenolje og litt ekstra sort pepper.