© 2010–2020 Millas Mat

Annabelle Chung kinesiske stirfry

udon og kylling 鸡炒乌冬面

Udon brukes også i Kina. De er velegnet til steking og tar til seg masse smak fra det de stekes sammen med. Dette er en typisk kinesisk rett med masse deilig pak choy, kål, saftig kylling og en spicy karakteristisk woksaus med smak av chili, sesamolje, ingefær, brunt sukker og soya.

Annabelle Chung kinesiske stirfry

Ingredienser

middag for to:

nøytral olje til steking

200-250 gr udon nudler, vaakumpakket eller frosne

to kyllingfileter i tynne strimler

en spiseskje maisenna

en spiseskje lys soyasaus (kikkoman)

en spiseskje mørk soyasaus (ketjap manis)

sukker, havsalt og hvitt pepper (muntok) etter smak

tre pak choy, vasket og kuttet i grove biter

et halvt hode kinakål

to vårløk, grovt snittet opp

tre fedd hvitløk i tynne skiver

----

spicy woksaus:

en spiseskje sambal olek eller Sriracha

en spiseskje riseddik

0.6 dl lys syasaus (kikkoman)

en teskje sesamolje

to spiseskeer lys brunt sukker

en spiseskje frisk revet ingefær

en håndfull salte knuste peanøtter (kan sløyfes)

ristede sesamfrø

Kutt kyllingfiletene i to på langs og fold de ut, bank de lett ut og kutt de deretter i tynne strimler. Ha den over i en bolle og tilsett en liten teskje hver av havsalt og sukker sammen med hvitt pepper og en spiseskje hver av lys og mørk soyasaus samt en spiseskje maisenna. Rør det hele godt sammen og sett det til side i noen minutter.

Rens og kutt opp pak choy og kål og kutt hvitløken i tynne skiver. Pisk sammen alle ingrediensene til woksausen i en liten bolle.

Forbered nudlene etter anvisningen på pakken og sett woken på god varme med en spiseskje olje i. Begynn med å steke kyllingen og ta den ut av woken når den er ferdigstekt. Dette går raskt når kyllingen er kuttet tynt. Tilsett en ny spiseskje olje i woken og ha i hvitløken, etter et halvt minutts tid har du i pak choy og kål og steker den inntil den har falt litt sammen. Tilsett litt havsalt mens den stekes. Etterhvert har du i nudlene sammen med woksausen. Miks det hele godt sammen og ha kyllingen tilbake i woken. Ha i vårløken og la alt blir gjennomvarmt. Serveres straks med et dryss knuste peanøtter.