Annabelle Chungs stirfry

udon, kål og marinert kylling

Udon brukes også i Kina selv om mange forbinder de med det japanske kjøkken. De er velegnet til steking og tar til seg masse smak fra det de stekes sammen med. Dette er en typisk kinesisk rett med masse deilig pak choi, kål, saftig kylling og en spicy karakteristisk woksaus med smak av chili, sesamolje, eddik, ingefær og soya. Nudlene kommer som oftest frosne eller vaakumpakket og er både enkle og raske og tilberede før steking.

Ingredienser

middag for to:

nøytral olje til steking

200 gr udon nudler, tilberedt etter anvisning på pakken

to kyllingfileter i tynne strimler

en spiseskje maisenna

en spiseskje lys soyasaus

en spiseskje mørk soyasaus, ketjap

sukker, havsalt og hvitt pepper etter smak

----

tre pak choi, vasket og kuttet i grove biter

et halvt hode kinakål

to vårløk, grovt snittet

tre fedd hvitløk i tynne skiver

----

woksaus:

en spiseskje sambal, chilipaste

en spiseskje riseddik

0.6 dl lys soyasaus

en teskje sesamolje

to spiseskjeer lys brunt sukker

en spiseskje frisk revet ingefær

----

en håndfull knuste peanøtter

ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

Kutt kyllingfiletene i to på langs og fold de ut, bank de lett ut og kutt de deretter i tynne strimler. Ha den over i en bolle og tilsett en liten teskje hver av havsalt og sukker sammen med hvitt pepper og en spiseskje hver av lys og mørk soyasaus samt en spiseskje maisenna. Rør det hele godt sammen og sett det til side i noen minutter. Knus peanøttene og sett de til side.

Rens og kutt opp pak choi og kål og kutt hvitløken i tynne skiver. Pisk sammen alle ingrediensene til woksausen i en liten bolle.

Forbered nudlene og sett woken på god varme med en spiseskje olje. Begynn med å steke kyllingen porsjonsvis og ta den ut av woken når den er ferdigstekt. Dette går raskt når kyllingen er kuttet tynt. Tilsett en ny spiseskje olje i woken og ha i hvitløken, etter et halvt minutts tid har du i pak choi og kål og steker den inntil den har falt litt sammen. Tilsett litt havsalt mens den stekes. Etter hvert har du i nudlene sammen med woksausen. Miks det hele godt sammen og ha kyllingen tilbake i woken. Ha i vårløken og la alt blir gjennomvarmt. Serveres straks med et dryss knuste peanøtter og sesamfrø.