© 2010–2022 Millas Mat

Anna Del Contes beste glaserte kjøttpudding

kvinnen som brakte det italienske kjøkken til britene

Anna Del Conte ble født i Italia men skjebnen og den økende fascismen ville ha det til at hun allerede i 1949 etter et au-pair opphold flyttet permanent til England. Midt i livet publiserte hun sin første kokebok som introduserte britene til det italienske kjøkkenet. Boken handlet om pasta og ble en stor suksess. I 1984 kom hennes gastronomiske leksikon om italiensk mathistorie fra romertiden og frem til i dag. Her følger oppskriften på hennes herlige kjøttpudding som enten kan serveres sammen med potetmos og grønnsaker, som deilige smørbrød eller sammen med pasta og marinarasaus.

Ingredienser

400 gr ferskt kvernet storfekjøtt

en stor finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

en teskje tørket oregano

halvannen spiseskje smør til steking

to sammenpiskede egg

100 gr ferske loffsmuler

50 gr revet parmesanost

en spiseskje Worchestershiresauce

en tekje havsalt og sort pepper etter smak

——

glasur:

tre spiseskjeer tomatketchup

en spiseskje mørk brunt sukker

en spiseskje frisk sitronsaft

en teskje Colmans sennepspulver

Kjør løk, hvitløk og oregano til en fin masse i en prosessor. Varm smøret i en dyp panne og fres løkblandingen blank og myk. La den ut av pannen og la den avkjøle seg på en tallerken. Rør kjøttet seigt sammen med havsalt og tilsett de øvrige ingrediensene sammen med den avkjølte løken og arbeid den sammen med hendene eller bruk en mikser på lav hastighet.

Sett ovnen på 175 °C og form kjøttfarsen slik at den ser ut som et brød og legg den i en passende form kledd med smurt aluminiumsfolie. Stikk et steketermometer inn i kjernen på puddingen og stek den til den når en kjernetemp på 76 °C. Pisk sammen ingrediensene til glasuren og pensle den på i et tynt lag. Skru opp ovnen til 190 °C og la den få ti minutter til i ovnen så glasuren karamelliseres.

La puddingen stå på benken i omlag fem minutter før oppskjæring og servering.