Animal Kingdom Loaded Fries

fries med pulled pork, ostesaus, løk og fine striper

Mye av det som serveres i fornøyelsesparker er vanskelig å gjenskape hjemme, men endel ting kan vi faktisk fikse selv uten de store anstrengelsene eller å risikere en mulig utrykning fra det lokale brannvesenet. Når jeg lager pulled pork lager jeg en solid porsjon, deler opp i mindre pakker og fryser de ned. Dermed kan jeg lage en rekke ulike retter på kortere tid, blant annet dette.

Ingredienser

gir tre porsjoner:

600 gr belgiske pommes frites eller crinckle cut fries

havsalt og grillkrydder til potetene

500 gr pulled pork

en løk i tynne skiver, stekt gyllen

----

Cheddarsaus:

en spiseskje smør

en spiseskje hvetemel

2 1/2 dl melk

75 gr god revet Cheddar

havsalt, pepper, revet muskat og paprika etter smak

----

syltede jalapeños, syltede bananchili, BBQ-saus, Sriracha og finhakket persille eller gressløk til servering og garnering

Fremgangsmåte

Tilbered pommes frites etter oppskriften og varm opp kjøttet innpakket i folie. Mens dette blir klart begynner du med ostesausen.

Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Rør godt og la massen koke i et minutts tid men ikke la den brune så pass på varmen. Pisk inn melken gravid og når alt er brukt opp lar du sausen koke i noen minutter for å koke vekk smaken av rått mel. Tilsett revet Cheddar og la den smelte ned før du smaker til med havsalt, pepper og de øvrige krydderiene. Hold sausen varm men ikke la den stå å koke. Da kan den lett skille seg.

Stek løken myk og gyllen i en liten panne men nøytral olje og sett frem syltet chili og sausene. Finhakk persillen og sett frem to vide og litt dype tallerkener.

Legg fries og pulled pork i to lag med syltet chili innimellom og avslutt med fries. Opp med ostesaus og stekt løk (mer chili om du vil) og lag fine striper over det hele med BBQ-saus og Sriracha. Et lite dryss persille eller gressløk og det er klart til servering.