Anas pastabake med Philadelphiaost

en vinneroppskrift

Kraft Foods hadde for noen år tilbake en konkurranse om den beste retten der Philadelphia var en av ingrediensene, og dette er vinneroppskriften. Her brukes den til å jevne en tomatsaus i stedet for å bruke fløte eller melk. Dette er en lettvint grateng med masse god smak, og alt den krever er noen minutter på kjøkkenet kvelden før siden kyllingen må marineres over natten. I denne oppskriften er det helt greit å bruke en ferdig pastasaus fra glass og jeg foretrekker Dolmio - enten med ekstra chili eller hvitløk for mer smak. Når det gjelder ost liker jeg å bruke opp rester men jeg har alltid i litt parmesan for smakens skyld.

Ingredienser

500 gr kyllingfilet eller lårkjøtt i terninger

vanlig olivenolje

to fedd knust hvitløk

havsalt og sort pepper etter smak

——

tre dl marinarasaus

en boks (400 gr.) knuste tomater

tørket oregano, havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker om nødvendig

150 gr Philadelphia Naturell (ikke light)

250 gr fullkornsmakaroni eller penne

200-250 gr fersk spinat

100 gr revet ost

Fremgangsmåte

Del kyllingkjøttet i terninger og marinert det i havsalt, pepper, knust hvitløk og olivenolje over natten.

Sett ovnen på 200 °C og finn frem en ildfast form på to liter og smør den med litt smør, ta kremosten ut av kjøleskapet så den ikke er iskald. Skyll spinaten godt under rennende kaldt vann og sett over en kjele med vann til pastaen.

Sett på en kjele med vann til pastaen og en stor panne til kyllingen. Tipp kyllingen i pannen og stek den pent gyllen i oljen den har marinert i. Når kyllingen er nesten ferdig plukker du ut den knuste hvitløken. Hell på marinarasausen og tomateene, kok opp og la det redusere seg litt. Smak om du trenger å tilsette litt mer oregano, pepper havsalt eller sukker.

Dropp pastaen i den kokende vannet og kok den etter anvisning på pakken. Når det er igjen ca. tre minutter på koketiden, legg spinaten i pastakjelen og la den få koke med de siste minuttene. Når tomatsausen har redusert seg litt, tilsett kremosten og la den smelte nedi sausen. Rør godt så du får ut alle klumpene men det er lett når osten har noenlunde romtemperatur.

Hell vannet av pastaen og spinaten og ha den tilbake i kjelen, hell over tomat- og ostesausen og vend alt lett sammen. Hell alt i den ildfaste formen, dryss på revet ost og stek den i 15-20 minutter til osten er gyllen. La den hvile i fem minutter før servering.