© 2010–2022 Millas Mat

Amatriciana traybake

en vri på en klassiker

De fleste kjenner Amatriciana som en pastarett men her er den gjort om til en mer solid middagrett med kylling og poteter. Kombinasjonen av timian, hvitløk og chili er spesielt god og om du ønsker kan du godt legge i noen sorte oliven også så får du virkelig smaken av Sør-Italia på tallerkenen din.

Ingredienser

en til to røde chili

tre spiseskjeer tomatpuré

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

tre fedd hvitløk

seks til åtte rå kyllinglårklubber (eller bruk fire hele lår)

et halvt kilo nypoteter

fire kvister frisk timian

150 gr tykt bcon eller pancetta i terninger

350-400 gr blanding av baby plommetomater og cherrytomater

havsalt og sort pepper etter smak

——

en grønn salat og brød til servering

Sett ovnen på 200 °C og finn frem en stor dyp langpanne hvor alle ingrediensene får plass i et lag. Splitt chiliene i to og ha de over i en liten mikser sammen med tomatpure, hvitløk og olivenolje. Kjør dette sammen til en jevn masse, tre på deg et par plasthansker og gni kyllingen godt inn med denne blandingen. Legg de i langpannen sammen med potetene. Kvern over godt med pepper og et generøst dryss havsalt og miks deretter alt sammen. Legg timiankvistene innimellom kyllingen og potetene og bak alt i ovnen i omlag en halvtime.

Dryss over grovhakket bacon/pancetta og stikk tomatene innimellom det som allerede ligger i pannen og la alt få omlag 20-25 minutter til i ovnen. I mens gjør du i stand salaten og brødet og så er det hele klart til servering.