Alla Medici

spaghetti fra Firenze

Navnet Medici dukket for første gang opp i offentlige dokumenter allerede i 1230 og familien nok mest kjent for blant annet sitt bankvesen og sine kongelige tilknytninger. Ikke mindre enn fire Paver kom fra Mediciene og Katharina de' Medici ble Dronning av Frankrike i1533. I Firenze hvor Mediciene hadde sitt hovedsete fikk de sin egen pasta oppkalt etter seg og her er oppskriften. I følge instruksjonene skal du finhakke kyllingkjøttet men det fungerer like bra å bruke oppmalt kylling.

Ingredienser

to porsjoner:

to spiseskjeer smør

en spiseskje vanlig olivenolje

250 gr ferske sjampinjonger

en håndfull blandet tørket skogsopp

to fedd revet hvitløk

en halv dl tørr hvitvin eller vermut

300 gr kyllingkjøttdeig

to dl kremfløte

en teskje hvit trøffelolje

to spiseskje frisk finhakket persille

havsalt og sort pepper etter smak

en håndfull fersk revet parmesan

200 gr spaghetti eller linguini

Bløtlegg den tørkede soppen i kokende vann og la den ligge til den er myk og rehydrert. Skjær den opp i strimler sammen med den ferske soppen. Stek kyllingkjøttet i litt olje og sett det til side. Riv osten og hakk persillen. Sett over saltet vann til pastaen.

Varm oljen i en dyp panne og stek den ferske soppen gyllenbrun. Rør inn revet hvitløk og den oppbløtte soppen. Hell over vinen og kok den inn til omlag halvparten av væsken er vekk. Ha i stekt kylling og fløten og kok opp. La det surre i noen minutter før du tilsetter persillen og smaker til med havsalt og pepper. Tilsett halvparten av osten og rør den godt inn sammen med trøffeloljen. Vend inn nykokt pasta og server retten med et ekstra ost og et godt persilledryss.