Al Forno Pasta con Salsiccia

pasta og pølser men på et høyere nivå

Denne enkle italienske pastaretten lages med Salsiccia - en type italiensk svinepølse spekket med gode urter og fennikel som gir en karakteristisk smak. Tomatsausen lages på klassisk vis med løk, hvitløk og en liten (eller stor) dose med både frisk og tørket chili. Jeg har brukt en rørpasta som rett og slett betyr ulveøyne denne gangen, og til pastaretter som skal gratineres i ovnen er en tykkere pastatype mer velegnet og holder bedre på formen.

Ingredienser

middag for tre:

250 gr liten pasta feks. penne eller mezzi occhi de lupo

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

230 gr økologisk rå Salciccia (italiensk pølse)

75 gr portobello eller champignion, hakket eller skivet

600 gr knuste tomater, polpa eller cherrytomater

en spiseskje tomatpuré

en løk, finhakket

to fedd hvitløk, finhakket

en frisk rød chili + noen klyper knuste chiliflak

havsalt og sort pepper etter smak

revne basilikumblader

revet pecorino til gratinering

Kutt pølsen i skiver og brun den i pannen med litt olivenolje. Når de er pent brune tar du de ut av pannen og tilsetter litt mer olje om nødvendig. brun soppen og ta den ut av pannen, legg den til side sammen med pølsene.

Fres løk, hvitløk og chili til det er mykt og blankt, fres tomatpureen raskt og rør den inn i løken og hell over tomatene. Kok opp og la de koke uten lokk i omlag tjue minutter. I mens koker du pastaen, smører en passende ildfast form og setter ovnen på 210 °C.

Smak på sausen og juster med havsalt og pepper. Rør inn pølser, sopp og pasta og tilsett revet basilikum. La alt over i den ildfaste formen. Dryss på ost og gratiner i ovnen til osten har smeltet og fått litt farge.

Server med en enkel ruccolasalat dresset med god vinaigrette og revet parmesan.