© 2010–2020 Millas Mat

Sør - Afrikanske kyllinglår

kolonimat med britiske smaker

Opprinnelig er dette en rett som lages med svinekjøtt og den stammer fra Sør-Afrika. Noen synes kanskje det er rart at erkebritiske ingredienser som Worchestershiresauce og Colmans brukes i afrikansk mat men husk at dette er en tidligere britisk kolonistat. Dessverre så gjør svinefettet i den originale oppskriften retten altfor oljete for min smak men med kyllinglår på benet blir dette riktig så nydelig. Server gjerne dette sammen med ris eller couscous eller lag en enkel grønn salat og kanskje litt brød ved siden av.

Sør - Afrikanske kyllinglår

Ingredienser

fire spiseskjeer Worchestershiresauce

to spiseskjeer tomatketchup

en teskje Colmans sennepspulver

en halv teskje frisk knust ingefær

en spiseskje aprikos eller appelsinmarmelade

en halv finhakket løk

fire rå økologiske kyllinglår

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

en spiseskje hvitløksolje

Pisk sammen Worchestershiresaus, ketchup, sennepspulver, ingefæren, aprikos- eller appelsinmarmeladen, hvitløksoljen og løken i en bolle. Legg kyllinglårene oppi, pass på at de blir dekket overalt og la de marineres over natten i kjøleskapet.

Sett ovnen på 200 °C og bruk en liten ildfast form eller langpanne og hell olivenoljen oppi. Tipp litt på formen så oljen mer eller mindre dekker hele bunnen.

Legg kyllingen med skinnsiden ned i formen og hell over resten av marinaden. Stek kyllingen i ovnen i ca. 45-60 minutter og øs over marinaden som samler seg i bunnen av formen et par ganger ganger i løpet av steketiden. Snu lårene når halve steketiden har gått. Øs over marinaden en siste gang før servering for å gi kyllingen en glossy overflate og dryss på litt knust havsalt før servering.